Redak poremećaj

Umrla 13 puta i vratila se u život: Neverovatna priča mlade žene (28)!

Okrenu mi se oči, lice i usne posive, telo se ukoči, prestanem da dišem i počnem da se grčim, priča Rebeka
Lifestyle
09:06h Autor:
Umrla 13 puta i vratila se u život: Neverovatna priča mlade žene (28)!
Foto: Printscreen Youtube/Minions Update

Uoči venčanja Rebeka Moris-Roberts bila je nervoznija više od ijedne mlade. Svadba je mogla da je ubije. Naime, ova 28-godišnja Britanka boluje od retkog poremećaja koji povremeno zaustavlja srce i disanje. Nekoliko sekundi posle toga, vrati se u život.Od refleksnih anoksijskih napada pati još otkako je bila tinejdžerka.

"Okrenu mi se oči, lice i usne posive, telo se ukoči, prestanem da dišem i počnem da se grčim", priča Rebeka, odnosno prepričava, s obzirom na to da se napada ne seća.

Žena se vratila sa onog sveta i otkrila: 12 saveta za život bez kajanja! (VIDEO)

"Kad to prolazim, nisam svesna i ne znam šta se dešava sve dok ne dođem sebi", kaže Rebeka. Iako ne postoji pravilo, napadi su verovatniji u slučaju velike uzbuđenosti. Ali ona ostaje vedra, čak se i šali na račun retkog poremećaja.

"Mogu nešto što ne mogu ni superjunaci – oživljavam samu sebe", kaže Rebeka.

Nije htela pejsmejker

Ali njena porodica, kada je čula da u aprilu 2014. planira da se venča s dugogodišnjim partnerom Elfiom Moris-Robertsom, zabrinula se da bi mogla da umre pred oltarom. Uverili su je da ugradi pejsmejker svega tri meseca pre svadbe.

"U početku nisam htela. Od moje 16. do 21. godine, brojni lekari su mislili da izmišljam, da samo pravim dramu. Kada sam dobila dijagnozu, konačno sam se osećala kao da držim uzde i imam sve pod kontrolom", priseća se Rebeka.

"Nisam bila spremna za pejsmejker. Nisam htela da gledam fotografije s venčanja i da mislim kako me neka sprava održava u životu. Ali lekari su mi objasnili da je sa svakim napadom za 10 odsto manja verovatnost da ću da oživim. Kockala sam se sa životom", objasnila je Rebeka.

"Tada sam shvatila da sam sebična i ugradila pejsmejker – 54 godine ranije nego što je to uobičajeno", kaže zavisnica od adrenalina koja obožava rafting i koja je radila kao avanturistički vodič. Svadba, kao i njen život nakon ugradnje pejsmejkera prošli su savršeno – bez potrebe za hitnom pomoći.

Čitave noći sedeo pored umirućeg oca: Veliku tajnu otkrio tek ujutro!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs