Nastavila tradiciju

Udala se u venčanici staroj 120 godina: Haljina nošena 11. put u porodici! (VIDEO)

Ebigejl je za svoje venčanje odabrala venčanicu staru 120 godina, a bila je 11. mlada u svojoj familiji koja ju je obukla za najlepši dan u svom životu
Wedding
02:32h Autor:
Udala se u venčanici staroj 120 godina: Haljina nošena 11. put u porodici! (VIDEO)

Stara izreka kaže da mlada treba da nosi na svom venčanju "nešto novo, nešto staro, nešto pozajmljeno, nešto plavo". Kada se udavala Ebigejl Kingston iz Pensilvanija (SAD), deo ove izreke koji se odnosi na "nešto staro" je najozbiljnije shvatila.

Naime, ona je za svoje venčanje odabrala venčanicu staru 120 godina, a bila je 11. mlada u svojoj familiji koja ju je obukla za najlepši dan u svom životu.

Narodna verovanja i venčanje: Mlada ne treba da vežba pisanje svog novog prezimena!

Prvo "sudbonosno da" u ovoj haljini izgovorila je davne 1895. godine Meri Louri Voren, nakon koje se venčanica prenosila sa kolena na koleno. Pre Abigejl ju je poslednja nosila njena majka 1991. godine. Naravno, zub vremena je nagrizao venčanicu, tako da je morala da bude prepravljena više puta tokom svog postojanja.

Osim što je bila požutela, haljina je imala i rupe, ali čak i nakon 200 sati stručne restauracije, Ebigejl je mogla da je nosi samo tokom dela svadbenog veselja, zbog osetljivosti materijala.

Mlada priredila spektakl: Naizgled obična venčanica u sekundi postala nešto neverovatno! (VIDEO)

Pogledajte kako izgleda 120 godina stara venčanica:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs