Stručnjaci uveravaju

Feng šui pravila za uspeh na poslu: Ovako sredite radni sto i sve će krenuti na bolje!

Haos ometa strujanje pozitivne energije, pa će uticati i na ono što radite za takvim stolom, biće, dakle, lošijeg kvaliteta
Lifestyle 02.09.2015. - 22:34h
Foto: Shutterstock

Da biste se na poslu osećali bolje, bili uspešniji, vredniji i puni energije, uredite svoje radno mesto u skladu sa principima feng šuija.

 

Za početak, radni sto bi trebalo da bude smešten nasuprot vrata kancelarije, to jest okrenut tako da u njih gledate. Ovo, kažu Kinezi, podstiče vaš či, to jest pozitivnu energiju koja je suština feng šui filozofije.

Takođe, neprijatelj vašeg čija je - nered. Ako vam po radnom stolu stoje razbacani papiri, olovke, gomila nekih sitnica, pod hitno ga dovedite u red. Haos ometa strujanje pozitivne energije, pa će uticati i na ono što radite za takvim stolom, biće, dakle, lošijeg kvaliteta.

 

Kada radni sto raščistite, rasporedite stvari prema feng šui pravilima da biste dobili “dobru energiju”.

 

1. U donji levi ugao stola stavite svoj podsetnik, neku knjigu, bilo šta što ima veze sa znanjem ili obrazovanjem.

 

2. Sredina leve strane stola je prostor za stvari koje imaju veze sa porodicom, pa tu možete da stavite fotografiju dece, muža, devojke, mladića.

 

Pokrenite energiju novca: Feng šui savetuje samo jednu promenu!

 

3.U gornji levi ćošak treba da stavite kompjuter ili neki predmet koji ima veze sa novcem. Ovo je vaš “finansijski ćošak”, pa bi trebalo da vodite računa da predmet koji tu stavljate bude što kvalitetniji i vredniji.

 

4. Donji deo sredine stola predviđen je za rad. Ovo je deo stola koji se “brine” za vašu karijeru, pa na tom prostoru držite samo one materijale na kojima trenutno radite.

 

5. Sama sredina stola je “zdravstveni deo”. Tu možete da stavite šolju sa čajem ili neke druge stvari koje vas podsećaju da treba da vodite zdrav i balansiran život.

 

6. Odmah iznad šoljice sa čajem postavite oznaku sa vašim imenom ili poslovne kartice, jer je ovo deo stola koji će uticati na vaš “dobar glas” na poslu.

 

Nabavite biljku novca: Zlatna puzavica filtrira vazduh i donosi sreću! (FOTO)

 

7. Dole desno je mesto koje podstiče vaše čovekoljublje, želju za putovanjima i druženjem. Tu možete da postavite, na primer, neku lepu knjigu o putovanjima.

 

8. Sa desne strane u sredinu treba staviti predmete ili knjige koje će podstaći našu kreativnu energiju u vezi sa poslovnim ili privatnim problemom.

 

9.Desni ćošak stola je deo za brak i ljubavne veze. Tu treba da držite sveže cveće u vazi ili neku lepu saksiju sa omiljenom biljkom koju ćete pažljivo negovati.

 

Uspeh nije da nikad ne padneš, već da svaki put znaš da ustaneš: 10 moćnih saveta Konfučija!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...