Zagrlite promene

10 sigurnih znakova da starite: Ne plašite se, već uživajte u životu!

Baš kao i vino, neke stvari u našem životu s godinama postaju sve bolje. Ako se prepoznate u sledećih 10 tačaka, to znači da i vi starite, ali i da uživate u tom neizbežnom procesu
Lifestyle
22:04h Autor:
10 sigurnih znakova da starite: Ne plašite se, već uživajte u životu!
Foto: Thinkstock

Svi znamo da vremenom starimo, ali mnogi se boje da upotrebe tu reč. Međutim, baš kao i vino, neke stvari u našem životu s godinama postaju sve bolje. Ako se prepoznate u sledećih 10 tačaka, to znači da i vi starite, ali i da uživate u tom neizbežnom procesu!

1. Broj najboljih prijatelja smanjio vam se s 25 na 5

Nekada ste se družili "na sve strane", stalno dogovarali kafe i izlaske, konstantno bili u pokretu. Sada se najbolje osećate u mirnom društvu svojih najvernijih prijatelja, male grupice koja vas potpuno razume i najbolje poznaje.

9 žena koje svaka devojka treba da ima u životu: Drugarica iz srednje škole, udata prijateljica

2. Pidžama vam je najdraži odevni predmet

Pre 10 godina ne bi vam palo na pamet da pozovete prijateljice na kafu i da ih dočekate u pidžami, ali sada vam je ona postala omiljeni odevni komad koji ne skidate sa sebe kada ste kod kuće. Vikend proveden kod kuće, u krevetu i u pidžami za vas je definicija odmora.

3. Provodite više vremena s članovima porodice

Nekada ste bez razmišljanja otkazivali nedeljne planove s njima kako biste "pobegli" na druženje s prijateljima. Tada vam je bilo nezamislivo da svoje slobodno vreme "trošite" na porodicu koju ionako stalno viđate. Sada se radujete porodičnom ručku, rođendanima i ostalim zgodama tokom kojih možete da uživate s njima.

4. Imate više samopouzdanja

Osećate se dobro u svojoj koži. Pokoji šlaufić na stomaku uopšte vas ne zamara i više ne razmišljate o svojim "nedostacima". Prihvatili ste i zavoleli svoje telo onakvo kakvo jeste i znate da se vaša vrednost ne meri u broju kilograma ili bora na licu. Zdravlje vam je na prvom mestu i postalo je važnije od izgleda, baš kako i treba da bude.

Zadovoljna i srećna u pedesetoj: 24 zlatna saveta za svaku ženu!

5. Dosadne svakodnevne obaveze više vas ne zamaraju

Nekada ste zazirali od plaćanja računa, a sada vam to uopšte nije problem. Volite da vodite evidenciju plaćanja, prihvatili ste i sistem svojih roditelja kojem ste se nekada smejali, pa sada sve plaćene račune odlažete u posebne fascikle, jer "nikada ne znaš kada će ti zatrebati, neka se nađe".

6. Izlazak na kafu za vas je luda zabava

Nije vam jasno kako ste tokom studentskih dana izlazili tokom radne nedelje. U vašem sećanju nekadašnji omiljeni klub više nije sveto mesto, već zagušljiva "rupa" s previše dima i preglasnom muzikom. Izlasci tokom nedelje ne padaju vam na pamet jer ne želite da umorni dolazite na posao i najviše volite da slobodno vreme provodite kod kuće.

Šta prvo uradite kad dođete kući posle posla otkriva kakvi ste: Opušteni ili disciplinovani?

7. Morate da spavate minimum 8 sati

Nekada ste mogli da izdržite sve sa 4 sati sna i isto toliko ispijenih kafa, ali sada vam je spavanje jedan od velikih prioriteta u životu i volite da svoj raspored prilagodite tome. Upravo vas zbog toga više ne privlače dugi noćni izlasci. Mekani jastuk, ćebe i dobra serija sada je vaša omiljena tradicija.

Glavne navike za dugovečnost: Sačuvajte svaki organ od propadanja!

8. Često započinjete rečenicu sa "kad smo mi bili mladi..."

…bili smo pristojniji i manje glasni. Verovatno nismo i verovatno su i nas stariji ljudi gledali na isti način, ali iz današnje perspektive čini vam se kao da je sve bilo drugačije kada ste vi bili mladi.

9. Više ne razumete žargon današnjih klinaca

Svojevremeno ste možda i bili majstor u pričanju šatrovačkog "jezika", ali žargon današnjih klinaca zvuči vam otprilike kao japanski.

10. Prestali ste da brojite svoje godine

Više se ne plašite svećica na rođendanskoj torti i godina koje prolaze. Umesto toga, odlučili ste da uživate u svakom trenutku jer ste shvatili da vreme ima neprocenjivu vrednost. Doneli ste odluku da više nećete da se zamarate glupostima i toga se čvrsto držite.

Mudri saveti za žene: 10 istina koje ste morale da naučite do 35. godine!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs