Sigurno su vam se nekada desili

Snovi koji se ponavljaju šalju jasnu poruku: Saznajte na šta vas podsvest upozorava!

Ukoliko se događa da sanjamo isti san nekoliko puta za nekoliko dana, meseci ili godina, najčešće je to zato što nas podsvest tera da skrenemo pažnju na situaciju koja opterećuje psihički život
Lifestyle 27.05.2015. - 20:28h Autor: 24sata.hr
Foto: Shutterstock

Ako sanjamo snove koji se ponavljaju, podsvest nas tera da uočimo neki veliki problem, koji možete da "dešifrujete". Iz nesvesnog ne može da izroni nijedan san ako ne postoji problem kojim se onaj koji sanja bavi u javi, tvrdi psiholog Rolo Mej. Noćne more često upućuju na neko traumatično iskustvo ili situaciju s kojom se osoba koja sanja teško nosi.

 

Ukoliko se događa da sanjamo isti san nekoliko puta za nekoliko dana, meseci ili godina, najčešće je to zato što nas podsvest tera da skrenemo pažnju na situaciju koja opterećuje psihički život. Zapišite sve što vam se događa u životu u tom trenutku, kako se osećate i šta ste posebno doživeli, savetuju stručnjaci. Možda u tom trenutku nećete da uočite odgovor, ali ćete vremenom svakako doći do rešenja.

 

Upozorenja koja morate da shvatite: Kako da dešifrujete svoje snove!

 

Katkad su takvi snovi potpuno apokaliptični ili se problemi iz svakodnevice pojavljuju u posve običnim situacijama, ali nabijeni jakim emocijama i propraćeni osećajem paralizovanosti, odnosno nemogućnošću rešavanja problemaPsihoanalitičari noćne more i "obične" snove koje se ponavljaju smatraju pozitivnima, a biće sve češći dok ne skrenemo pažnju na problem.

 

Kada dešifrujete san, njegovo ponavljanje može da vam posluži kao pokazatelj koji govori o tome dokle ste stigli u rešavanju problema i gde ste se ovog puta zaglavili. Često "čudnim" jezikom snovi govore o unutrašnjim procesima, objašnjavaju odnose s drugima, izražavaju strahove, blokade.

 

6 snova koje ne smete da ignorišete: Daju vam bolji uvid u to kakva ste osoba!

 

Kod većine ljudi je temelj problema ponavljanja snova u tome što ne vole sami sebe onoliko koliko bi trebalo ili se drže idealne slike o sebi. Ono što se ponavlja pokazuje da podsvest šalje nežne ili vrlo brutalne slike, odnosno smernice kako da prepoznate problem. Najvažnije je da prihvatite pomoć nesvesnog i da se suočite s problemom.

 

Ako ste goli u snu, razmislite o odlukama

 

Ako se u snu pojavljujete goli ili neprikladno obučeni, to govori o strahu od životnog iskušenja za koje niste spremni. Stručnjaci savetuju da nakon takvog sna razmislite o odlukama i strahu od sramote.

 

Smrt znači promenu ličnosti

 

Ukoliko često sanjate smrt voljene osobe, to je obično znak da je vreme da "umre" neki stari deo vaše ličnosti, kažu stručnjaci. Samo treba da se prilagodite trenutnoj životnoj fazi.

 

Telefonska veza koja ne radi je znak problema

 

Ako u snu ne možete da uspostavite telefonsku vezu ili da govorite s nekim, to upućuje na problem u komunikaciji s drugima. Pokušajte da razmislite s kim niste u dobrim odnosima i o tome otvoreno razgovarajte.

 

Rak sanja svoje želje, Vaga u snu nalazi rešenje: Horoskop otkriva koliko možete verovati snovima!

 

Ako ne možete da zakočite, sve je van kontrole

 

Ako često sanjate da imate problema s prevozom ili da ne možete da zakočite, oni verovatno upućuju na to da su vam u nekom području života stvari izmakle kontroli.

 

Zdravlje i propusti

 

Ukoliko često sanjate da vam se pokvario neki uređaj, automobil ili brod, obratite pažnju na zdravlje. San može da upozori i na konkretne propuste u životu. Razmislite nakon kojih situacija sanjate taj san i otkrijte koju poruku ističe.

 

Dnevnik i čaša vode za sećanje

 

Nakon buđenja ne treba da menjate položaj tela kako biste se setili sna koji krije važnu poruku. Ključ razumevanja sna krije se u bilo kojoj boji, osećanju i naizgled nevažnom detalju, a snovi su inspirisali najveća umetnička dela poput Danteove "Božanstvene komedije" i Stivensonovog romana "Doktor Džekil i mister Hajd".

 

Da li ste psihopata: Jedno pitanje vas otkriva!

 

Da biste shvatili san, treba da ga se setite, a katkad je to problem. Ali zato stručnjaci savetuju da vodite dnevnik snova i trudite se da što detaljnije opišete san. Namera da se setite sna se jača tako što stanete pred ogledalo i kažete: "Jesam li spreman da prihvatim poruke svog unutrašnjeg Ja", a pre sna recite: "Sećaću se svega što sam sanjao". Nakon što se probudite, nemojte da menjate položaj tela jer se svest tada "prebacuje" iz nesvesnog u svesno.

 

Otvorite se porukama koje vam šalje podsvest

 

Pre sna možete i da izgovorite: "Svestan sam koje mi poruke šalje podsvest" i olakšaćete sećanje snova.

 

Usredsredite se

 

Kako biste podstakli "obradu podataka" snova, dobro je da se usredsredite na ono što vas zanima ili muči, kažu stručnjaci. Tako ćete lakše da se setite šta ste sanjali.

 

Da li ćete imati decu sa njim, kako ćete se slagati: Japanski metod otkriva!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...