Neverovatno

Snovi im odredili život: Poznati koji su sanjali svoju sudbinu! (FOTO)

Noćne more i snovi imali su ogroman uticaj na život ovih slavnih ličnosti
Lifestyle
22:48h Autor:
Snovi im odredili život: Poznati koji su sanjali svoju sudbinu! (FOTO)
Foto: Profimedia

Albert Ajnštajn je poznat po svojim genijalnim uvidima u prirodu svemira, ali i po tome da je do jednog od važnijih otkrića - teorije relativiteta - došao u snu. Još kao mlad sanjao je da se sanka niz strmu planinu tako brzo da na kraju prelazi u brzinu svetlosti.

Zvezde u snu promenile su svoj izgled u odnosu na njega. Probudio se i ubrzo formulisao ono što će postati jedna od najpoznatijih naučnih teorija u istoriji čovečanstva.

Ako često sanjate ove snove, čuvajte se: Predstoje vam problemi!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pol Makartni je 1965. sanjao celu melodiju za hit "Yesterday" i, na sreću, brzo je došao sebi nakon što se probudio, pa je uspeo da ponovi pesmu iz sna na klaviru, pitajući prijatelje i porodicu da li su je ikada čuli. U početku je bio zabrinut da je sanjao tuđu kompoziciju.

Univerzum vas upozorava: Ovih 10 snova ne smete da ignorišete!

Foto: AP
Foto: AP

Oko mesec dana nakon toga obišao je ljude u muzičkoj industriji koji su mu rekli da nikad nisu čuli dotičnu pesmu, pa je zajedno s Džonom Lenonom napisao i reči. Ne treba ni govoriti koliko je popularnosti ta pesma donela Bitlsima, odnosno koliko je omiljena od prvog izvođenja.

Za pokoj duše bliske voljene osobe: Ovo nikako ne valja raditi!

Meri Šeli je često isticala da je inspiraciju za svoj roman o Frankenštajnu iz 1816. godine dobila baš zahvaljujući noćnoj mori. Naime, kad joj je bilo 18 godina, Šeli je posetio Lord Bajron. U kući njene porodice na ženevskom jezeru sedeli su oko kamina, kad je pesnik predložio da napišu po jednu horor priču.

Meri je dobila inspiraciju tek kada je neko u razgovoru spomenuo kako bi telo moglo da oživi i kasnije te večeri sanjala je živopisni san o Frankenštajnu.

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

Poznato je da psiholozi vide lucidne snove kao priliku da se poigramo neistraženim sposobnostima koje su zakopane u nekim delovima mozga, odnosno našoj podsvesti. Ljudi koji imaju lucidne snove mogu da kontrolišu delove mozga i da ih nateraju da se "otvore".

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs