Kao iz bajke

Dobila životnu šansu sa 18 godina: Princeza Amira, žena kojoj se svet divi! (FOTO)

Intervjuirala je princa za školske novine, a njihov 10-minutni sastanak prerastao je u dvosatni i devet meseci kasnije venčali su se
Lifestyle
17:38h Autor:
Dobila životnu šansu sa 18 godina: Princeza Amira, žena kojoj se svet divi! (FOTO)
Foto: Profimedia

Prelepa prinčeva bivša (četvrta) supruga 31-godišnja princeza Amira bin Ajdan bin Najef Al Tavel, 27 godina je mlađa od njega i često ga je pratila u službenim posetama.

Princeza Amira je filantrop i međunarodna modna ikona a uz to i predsedava Al-Waleed bin Talal fondacijom i član je međunarodne organizacije za zapošljavanje mladih.

Odgajala ju je razvedena majka (što je u arapskom kontekstu bitno naglasiti), baka i deka u Rijadu u Saudijskoj Arabiji, a priliku života dobila je sa 18 godina, kada je intervjuirala princa za školske novine. Njihov 10-minutni sastanak prerastao je u dvosatni, a devet meseci kasnije venčali su se.

Žena sa 7 doktorata, 5 sinova i 2 ćerke: Upoznajte suprugu katarskog emira! (FOTO)

Princeza Amira bavi se raznim humanitarnim delatnostima u Saudijskoj Arabiji i širom sveta, a posvećenaje i projekatima koji su usmereni na ublažavanje siromaštva i posledica katastrofa, međuverskom dijalogu i, što je možda najvažnije u ovom trenutku, borbi za prava žena.

Princeza se razvela od princa krajem 2013. godine i od tada intenzivno putuje (posetila je više od 70 zemalja) u nastojanju da bolje razume izazove sa kojima se svet suočava.

Jedan od kratkoročnih ciljeva joj je da poboljša i unapredi imidž saudijskih žena u svetu, a dugoročni da poboljša položaj žena u Saudijskoj Arabiji. Zbog tih svojih stavova, među muškarcima nije omiljena.

Diplomirala je ekonomiju na univerzitetu New Heaven (jedan od najprestižnijih u SAD-u), a ima i titulu docenta. Stalno gostuje po emisijama i govori u prilog intenzivnoj borbi za prava žena u Saudijskoj Arabiji.

Život Jelene bin Drai: Prva Srpkinja koja se udala za šeika! (FOTO)

Na četvrtom je mestu Forbsove liste od 100 najmoćnijih arapskih žena. Nedavno joj je uručena nagrada Woman Personality of the Year Award.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs