Ukoliko vas živcira praznična euforija

Za sve koje je baš briga za Novu godinu: Poklonite sebi dan opuštanja, bez obaveza!

Evo šta možete da radite za malo drugačiji doček ukoliko ne izlazite iz kuće i želite da nakratko zaboravite na obaveze i opustite se
Lifestyle
06:44h
Za sve koje je baš briga za Novu godinu: Poklonite sebi dan opuštanja, bez obaveza!
Foto: Thinkstock

Svaki kraj godine obeležen je gužvama, redovima, žurbama. Svi pomahnitalo jure želeći da do poslednjeg časa kupuju poklone i novu garderobu za Novu godinu. Sa svih strana pitaju nas gde ćemo za doček, šta ćemo da obučemo, a to ume da stvori užasan pritisak i da iznervira.

Međutim, ako spadate u onu grupu koju

praznična euforija ne dotiče previše, ne brinite, jer niste jedini. Mnogi, pogotovo zaposleni ljudi, koji već 1. januara moraju da se vrate na posao, razumljivo ne pridaju previše značaja novogodišnjim praznicima.

Ukoliko ste i vi među njima, 31. decembar možete da provedete tako što ćete da poklonite sebi dan opuštanja. Evo šta možete da radite za malo drugačiji doček ukoliko ne izlazite iz kuće i želite da nakratko zaboravite na obaveze i opustite se.

OVDE pročitajte zašto ne treba da očajavate ukoliko ste singl za praznike.

1. Knjiga ili časopis

Pritom mislimo na nešto što neće da zahteva previše koncentracije. Laki romani ili neki ženski časopis, biće odličan izbor da uplovite u svet mašte i da nakratko zaboravite na sve brige.

2. Muzika

Pustite svoj omiljeni album i u trenutku će sve postati lakše i bolje ćete se osećati.

OVDE pročitajte 5 dragocenih trenutaka koje morate da poklonite sebi za praznike - momenat samoće za dan bez stresa.

3. Topli napitak

Skuvajte šolju omiljenog toplog napitka i jednostavno sedite u miru i razmišljajte o čemu god hoćete. Ili, uz njega, prelistajte omiljeni časopis i pronađite inspiraciju za uređenje doma ili neku novu odevnu kombinaciju.

4. Topla kupka

Postoji li taj stres, kojeg topla kupka ne može da umanji? Razne soli i mirisi dodatno će da opuste vaš um i telo.

OVDE saznajte koje detoks kupke ublažavaju bol, eliminišu stres i vraćaju energiju.

5. Omiljena serija ili film

Čak i ako je vaša omiljena serija gotova, postoji još toliko drugih, uz koje možete da se opustite kada god imate vremena.

I ne zaboravite - kada za Novu godinu posle ponoći krenu da vam pristižu na mobilni telefon poruke sa čestitkama, ukoliko ne želite da odmah odgovorite na njih, to je sasvim u redu. Vašim bliskim ljudima će ionako biti draže da kasnije, tokom 1. januara, porazgovarate, jer će taj poziv biti mnogo topliji od cirkularnih poruka koje svi dobijamo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs