Patolog koji je pregledao telo princeze Dajan odgovorio na šok pitanja: Ono što je otkrio tera suze na oči

Doktor koji je pregledao telo princeze Dajane otkriva čudna pitanja koja su mu postavljena

Lifestyle
13:55h
Patolog koji je pregledao telo princeze Dajan odgovorio na šok pitanja: Ono što je otkrio tera suze na oči
Foto: Profimedia

Jedan od najpoznatijih svetskih forenzičkih patologa, dr Ričard Šeperd je pregledao više od 23.000 mrtvih tela. On je taj koji je dobio zadatak da ponovo pregleda telo princeze Dajane za zvaničnu istragu njene smrti i otkrio je neka od bizarnih pitanja sa kojima se zbog toga suočio.

Naime Dajana (36) i njen ljubavnik Dodi Fajed (42) poginuli su u sudaru njihovog mercedesa u podvožnjaku u francuskoj prestonici u avgustu 1997. godine. A nakon druge obdukcije tela pokojne princeze, 65-godišnjem doktoru su postavljena neka bizarna pitanja o njenom izgledu.

Princeza Dajana
foto: Profimedia

„Ljudi su pitali: 'Je li bila lepa?' 'Da li je bila mirna?' 'Da li je bila trudna?', rekao je Šeperd, čiji su novi memoari upravo objavljeni, za Dejli mejl.

„Uvek sam se trudio da nikada ne kažem ništa – u svim slučajevima od javnog interesa u koje sam bio uključen – što se već nije pojavilo u štampi." Nastavio je: „Patološki nije bilo dokaza da je princeza Dajana trudna, ali neke žene kažu da znaju da su trudne od trenutka začeća. Da li je ona bila jedna od njih?“

Princeza Dajana, Princ Vilijam, Princ Hari
foto: Profimedia

Patolog je takođe tvrdio da bi Dajana "bila ovde" na oba venčanja svojih sinova princa Harija i princa Vilijama da je vezala pojas." Da je preduzela ovaj korak, veruje da bi preživela tragediju u drumskom tunelu Pont de l'Alma "sa modricama ili možda slomljenom rukom".

Vozač Anri Pol, za koga se navodi da je u krvi imao dvostruko veći nivo alkohola od britanskog limita za vožnju u alkoholisanom stanju, takođe je poginuo u stravičnom udaru. Jedini preživeo je telohranitelj Trevor Ris.

Porota u princezinoj istrazi utvrdila je da je par nezakonito ubijen i da je njihova smrt rezultat "grube nemarnosti" Anrija i paparaca koji su pratili vozilo na motorima.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs