"Trulila sam u sobi i molila oca da me ubiju": Sara je u agoniji preživela turske estetske hirurge, njena priča šokira

Kada je čula da u Turskoj postoje odlični plastični hirurzi, Sara se nije nadala da će proći kroz pravu agoniju u životu. Ovo je njena tužna priča.

Lifestyle
Autor:
"Trulila sam u sobi i molila oca da me ubiju": Sara je u agoniji preživela turske estetske hirurge, njena priča šokira
Foto: Printskrin@DW Documentary/YouTube

Jedna Britanka je podelila svoju uznemirujuću priču nakon neuspele operacije u Turskoj koja ju je ostavila unakaženom.

Nakon što je izgubila neverovatnih 76 kilograma, Sara Plat, u svojoj 33. godini, odlučila je da ukloni suvišnu kožu u klinici u Turskoj, gde joj je obećano da će za nekoliko dana uživati u suncu pored bazena. Umesto toga, bila je ostavljena u iscrpljujućem bolu, bojeći se da će njeni unutrašnji organi "izaći napolje". Potom je prošla kroz drugu operaciju dok je bila budna – iskustvo za koje tvrdi da će je "progoniti" do kraja života.

Sara Plat
foto: Printskrin@DW Documentary/YouTube

U februaru 2023. godine, majka četvoro dece Sara je otputovala u Tursku kako bi uklonila suvišnu kožu, kao i da bi uradila podizanje grudi i ugradnju implantata. Čim se probudila, postalo je jasno da je nešto užasno pošlo po zlu.

Sara je ispričala je "ITV njuz" kako je njena dojka bila 'potpuno ljubičasta', priznajući da je bila u tolikom bolu da je molila svog oca da zamoli sestre da je ubiju. Devet dana kasnije, Sara se osećala ozbiljno loše, a šok je bio još veći kada su ona i njen muž skinuli zavoje u hotelskom kupatilu.

Sećajući se užasa koji je usledio, Sara je rekla: "Dok je skidao zavoje, sva ta smeđa tečnost počela je da izlazi iz mog tela. Vrisnula sam. Imala sam osećaj da se raspadam. Bilo je kao, oh Bože, moji unutrašnji organi će izaći napolje. Uopšte nije bilo da ću posle tri dana biti na suncu pored bazena. Ja sam trulela u hotelskoj sobi".

Sara Plat
foto: Printskrin@DW Documentary/YouTube

Infekcija se razvila, a turski hirurg je odlučio da izvrši drugu operaciju – ovog puta na mestu koje je više ličilo na kozmetičku kliniku nego na operacionu salu. Sara je bila pod lokalnom anestezijom, što je značilo da je bila budna dok je hirurg operisao ranu na njenom stomaku.

Prisećajući se tog trenutka, Sara je rekla: "Predali su mu alat za spaljivanje. I počeo je da me prži. I to, to će me do kraja života progoniti svakog dana, svake noći. To mi je uništilo život. Mogla sam da čujem kako mi koža cvrči, osećala sam se kao da gorim."

Prema ranijim izveštajima, nakon operacije, turska estetska klinika joj je poslala poruku: "Doktor je rekao da nema problema uzrokovanih operacijom, nema infekcije, niste se odmarali nakon operacije kada je trebalo da se odmarate."

Sara Plat
foto: Printskrin@DW Documentary/YouTube

Međutim, dokument iz bolnice, potpisan i pečatiran od strane doktora, naveo je da operacija "nije prošla po planu" i da će biti potrebna dodatna intervencija za šest meseci.

Dokument je priznao da su postojali "problemi sa cirkulacijom" i da je "masno tkivo ostavljeno na stomaku i leđima, koje je potrebno ukloniti: "Nisu uklonjene sve suvišne kože i masnoće tokom operacije... leđa moraju biti ponovo operisana jer postoji akumulacija masnog tkiva u sredini pacijentovih leđa, što uzrokuje grbavost."

Nakon što je dobila potvrdu da može da leti, Sara se vratila kući i otišla u hitnu pomoć, gde ju je lečio konsultant plastične hirurgije profesor Ijan Vitejker. Profesor Vitejker je izjavio: "Sarin slučaj je bio devastirajući, sa značajnom infekcijom i velikim delom mrtvog tkiva. Bilo je opasno po život; da je došlo do kašnjenja u prijemu u bolnicu ili transferu, definitivno bi postojala šansa za smrtni ishod."

Sara Plat
foto: Printskrin@DW Documentary/YouTube

Sara je od tada prošla kroz devet operacija kako bi popravila svoje telo i zahvalna je što je živa. Nažalost, njena desna dojka nije mogla biti spasena, a ostala je sa teškim ožiljcima. To uključuje kožni transplantat na stomaku, širok 8 cm i dug 11 cm, pričvršćen za mišić ispod, što je ograničilo njenu fizičku pokretljivost.

Dana 14. avgusta, Sara je prošla kroz svoju desetu korektivnu operaciju, ovaj put da ukloni kožni transplantat. Profesor je uspeo uspešno da zatvori ranu i zapečati Sarinu kožu, verujući da će to pomoći u ublažavanju bola i omogućiti veću pokretljivost.

U budućnosti, Sara želi da drugi shvate potencijalno opasne posledice estetskih operacija u inostranstvu.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs