POPULARNA JUTJUBERKA DECU DAVILA, VEZALA I ZLOSTAVLJALA: 5 dana ih ostavila same, a na MREŽAMA prikazivala IDEALAN ŽIVOT

Rubi Frenk je popularna mama jutjuberka koja je zaradila milione u Americi, prikazujući na mrežama "idealan život" njene porodice, dok se iza krila surova istina

Lifestyle
Autor:
POPULARNA JUTJUBERKA DECU DAVILA, VEZALA I ZLOSTAVLJALA: 5 dana ih ostavila same, a na MREŽAMA prikazivala IDEALAN ŽIVOT
Foto: Printskrin@withoutacrystalball/Instagram

Poziv hitnoj pomoći stigao je nešto posle 11 časova 30. avgusta prošle godine. Čovekov glas na traci se jasno može čuti kako suzdržava suze.

Prestravljen 12-godišnji dečak upravo se pojavio u njegovoj kući.

Ima lepljivu traku oko gležnjeva i zglobova. Gladan je, žedan je. Veoma se plaši. Ovo dete je očigledno bilo zatočeno– prekriveno je ranama!“, rekao je čovek koji je zvao hitnu pomoć

Ispostavilo se da je ovo dete bilo najmlađi sin njegove komšinice Rubi Frank, koja je tada živela u bogatom predgrađu Jute u SAD, poznatoj kao zemlja Mormona.

Rubi se preselila nakon raspada njenog braka prethodne godine, u luksuznu kuću sa pet soba i šest kupatila, vrednu 5,3 miliona dolara, sa garažom za pet automobila, hidromasažnom kadom, bazenom i velikim dvorištem.

Imanje je bilo u vlasništvu njenog mentora i poslovnog partnera Džodi Hildebrand, licencirane savetnice za mentalno zdravlje.

Rubi Frank (42) je bila veoma uspešan video blogerka i stručnjak za roditeljstvo na Jutjubu, čiji je kanal, na svom vrhuncu, privukao 2,3 miliona pretplatnika – što je porodici donelo 5 miliona dolara.

Džodi Hildebrand (54) je razvedena majka dvoje dece koja je naplaćivala klijentima do 3.000 dolara mesečno za svoje usluge. Zajedno, dve žene su vodile zaseban Jutjub kanal i podkast pod nazivom "ConneXsions", nudeći savete o roditeljstvu i načinu života.

Ali, bez obzira na njihovu "stručnost", užasna dela okrutnosti su se dešavala iza platna zdravog i srećnog porodičnog života kojeg su plasirale na društvenim mrežama. Okrutnosti koje su bile razotkrivene kada je Rubin mršavi i traumatizovani sin pobegao u obližnju kuću, moleći za pomoć.

Nakon ovog, Rubi i Džodi su priznali teške optužbe za zlostavljanje dece i osuđeni su na do 60 godina zatvora zbog „okruženja nalik koncentracionom logoru” u kojem su držali dečaka i njegovu podjednako neuhranjenu i uplašenu sestru.

Njih dve su na suđenju priznale kako su deci uskraćivale hranu i vodu, terali ih da rade teške fizičke poslove bosih nogu, udarali ih nogama i držali pod vodom i govorili da su „opsednuti“ i „zli“ i da moraju da prihvate kaznu kao „čin“ ljubavi'.

„Imao sam mnogo čudnih slučajeva u svojoj karijeri u oblasti porodičnog prava, ali ovaj je na samom vrhu“, rekao je advokat Rendi Kesler, koji zastupa Rubinog bivšeg muža Kevina, oca šestoro dece za "Dejli Mejl".

„Imali su bizaran način razmišljanja koji je jednostavno uništio ljude. Sve se radilo o razbijanju ljudi, spuštanju njihovog ega, ponižavanju i disciplinovanju. Bilo je potpuno destruktivno.’

Rubi je optužena da je namerno nanela i svesno dozvolila drugoj odrasloj osobi da nanese teške telesne povrede njenoj najmlađoj dece, što su tužioci opisali kao „mučenje“.

Njen sin je bio prisiljen da nosi kutije knjiga uz i niz stepenice i primoran da radi poslove u bašti i to bez obuće i po letnjoj vrućini, što je rezultiralo ozbiljnim opekotinama od sunca i plikovima na koži.

Bio je kažnjen kada je tajno pio vodu. Zbog toga su mu davali običnu hranu poput pirinča i piletine, dok su drugi u kući jeli ukusna jela, i bio je izolovan od drugih ljudi i uskraćivani su mu svi oblici zabave kao što su knjige, TV i elektronika.

Nakon što je pokušao da pobegne, ruke i stopala su mu vezivali, ponekad lisicama, konopcima ili selotejpom.

Rubi ga je redovno šutirala, držala mu glavu pod vodom kako bi se nagutao i patio.

Rubina mlađa ćerka je bila podvrgnuta istom tretmanu, izolovana i primorana da radi fizičke poslove, da ostane napolju i uskraćivana joj je hrana i voda. Rubi i Džodi su joj takođe više puta govorile da je "zla i opsednuta" i da treba da prođe kroz kazne kako bi se pokajala.

Devojčica je duže vreme bila primorana da bosa trči po zemljanim putevima (kada su je pregledali lekari, njena stopala su bila prekrivena krastama i žuljevima) i nekoliko puta je bila primorana da skoči u kaktus.

Koreni ovog uznemirujućeg slučaja sežu do 2015. godine kada je Rubi pokrenula video blog koji je dokumentovao način vaspitavanja nje i supruga Kevina na Jutjub kanalu pod nazivom "8 Passengers".

U početku je bio veoma popularan kanal, ali Rubin strogi stil roditeljstva počeo je da izaziva kritike. U video snimku iz 2020. godine, njen sin tinejdžer otkrio je da je bio primoran da spava na vreći za pasulj sedam meseci za kaznu jer se šegačio sa svojim bratom.

U drugom video snimku, snimljenom dok je Rubi sedela u svom automobilu, ona je detaljno opisala kako je ignorisala poruku učiteljice svoje najmlađe ćerke, rekavši da je tada šestogodišnjakinja zaboravila svoj ručak.

„Nadam se da će je to naučiti pameti i da će doći kući sa rečima: „Bilo je zaista bolno biti gladan ceo dan, od sada ću nositi ručak sa sobom stalno“", rekla je Rubi.

Ona je 2022. godine započela bračno savetovanje kod svoje poslovne partnerke Džodi, koja je i sama bila skandalozna po tome što je vređala svoje pacijente, napadala ih i delila informacije sa kime je stigla.

Rubi Frank
foto: MOMS OF TRUTH / Planet / Profimedia

Ispostavilo se da je želela da iskoristi platformu Rubi Frank kako bi širila svoju popagandu o verovanju u autoritet, pravdajući svojom mormonskom religijom. Njihovo stalno bizarno potenciranje bilo je to da je jedini cilj žene taj da bude majka.

Džodi je takođe rasturila brak između Rubi i njenog supruga Kevina.

U međuvremenu, komšije su bile zabrinute što je četvoro najmlađe dece često ostajalo samo u porodičnoj kući u Springfildu nakon što se njihov otac odselio i Rubi je počela da provodi više vremena sa Džodi.

Najstarija ćerka Šari, koja je prekinula veze sa porodicom 2022. godine, rekla je policiji da su jednom prilikom njene sestre i brat ostali sami i po pet dana.

Rubi je počela da vodi dvoje najmlađe dece u Džodin dom – sve do tog dana u avgustu prošle godine, kada je najmlađi dečak odlučio da mu je dosta.

Obe žene su više puta optužene za teško zlostavljanje dece.

Rubini roditelji, Čed i Dženifer Grifits takođe su pisali sudiji u nadi da će dobiti blažu kaznu za svoju ćerku.

Pišući iz Srbije u kojoj su na mormonskoj misiji, rekli su da su primetili promenu u Rubinom razmišljanju u leto 2020. kada je prekinula sve veze sa njima, svojom braćom i sestrama i bliskim prijateljima.

„Bila je u zabludi. Bila je tako duboko ispran mozak da je nismo mogli prepoznati“, rekli su.

U bizarnoj izjavi pre izricanja kazne, Rubi je izrazila svoje žaljenje i kajanje.

Obe žene mogu očekivati da će provesti 30 godina iza rešetaka od 60 na koliko su osuđene.

Što se dece tiče, predstoji dug period lečenja. Najstarija ćerka Šari sada ima 21 godinu i studira na fakultetu. Pre nekog vremena prekinula je svaki kontakt sa roditeljima.

Tipično, za mladu ženu čije je detinjstvo dokumentovano na društvenim mrežama, izbrisala je svoj Instagram nalog.

„Danas je bio veliki dan. Ja i moja porodica smo tako srećni što je pravda zadovoljena. Godinama smo pokušavali da kažemo policiji o ovome" rekla je Šari.

Nastavila je: „Deca su bezbedna, ali pred nama je dug put. Molimo vas da ih spomenete u svojim molitvama i poštujte njihovu privatnost."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs