ŠTA SE DESILO SA BARBAROM IZ SENTE? 8 godina niko ne zna GDE JE NESTALA, a roditeljima stižu JEZIVA PISMA

Pre skoro osam godina, 25. novembra 2016. nestala je Barbara Vitez, a do dana današenjeg se ne zna gde je nestala tada petnaestogodišnja devojčica

Lifestyle
ŠTA SE DESILO SA BARBAROM IZ SENTE? 8 godina niko ne zna GDE JE NESTALA, a roditeljima stižu JEZIVA PISMA
Foto: Printscreen/Youtube

Barbara Vitez imala je samo petnaest godina kada je nestala. Bilo je to 25. novembra 2016. godine oko 22h kada se vraćala sa rođendanske proslave drugarice. Navodno je pala sa mosta u Tisu kod Sente, ali ronioci telo nikad nisu našli.

Deset dana nakon nestanka, Barbarini roditelji dobijaju anonimno pismo u kojem se tvrdi da je devojčica oteta, silovana i "omamljena drogom sipanom u sok", a zatim udavljena i bačena u Tisu.

Dečaci koji su to veče bili sa njom tvrde da je Barbara pala sa mosta i utopila se. Svi oni su prošli poligraf, osim dvojice. Ta dvojica su jedini bili sa Barbarom kad je poslednji put viđena. Pojavili su se snimci sigurnosnih kamera na osnovu kojih se može zaključiti da ona uopšte nije ni stigla do mosta na Tisi.

Barbara Vitez
foto: Printscreen/Facebook

Potraga za Barbarinim telom odmah je započeta, ali i pored detaljne pretrage korita Tise, obala i priobalja, nije pronađen ni delić odeće. Kružile su razne informacije, da je viđena u Mađarskoj, Grčkoj, Rumuniji, ali od Barbare nema ni traga ni glasa već skoro 8 godina.

I sam Igor Jurić, skrenuo je pažnju na nestanak Barbare Vitez pre nekoliko godina:

"Prošlo je 5. godina od nestanka devojčice Barbare Vitez iz Sente. Porodica ostavljena na milost i nemilost najvećem mogućem neprijatelju: neizvesnosti. Slučaj Barbare Vitez je opomena svima, nestanci se dešavaju i brza i stručna potraga je ključna da se deca pronađu i vrate kući," napisao je na svom Twiter nalogu.

Za Barbarom raspisana žuta Interpolova poternica

Interpol je obavešten o Barbarinom nestanku, njeno ime i prezime sa fotografijom se od marta 2018. godine nalazi na takozvanoj žutoj poternici, odnosno, na listi nestalih osoba za kojima se traga. Ni to, međutim, još uvek nije dalo rezultate.

2019. godine do porodice Vitez stižu snimci sa Instagrama od grupe koja se bavi pronalaskom nestalih osoba, a na tom snimku se navodno vidi kako devojčica koja veoma liči na Barbaru, pleše u noćnom klubu u Mađarskoj.

"Bili smo ubeđeni da je to ona. Imala je ožiljke na licu od dečjih boginja kao što i naša ćerka ima. Odmah smo alarmirali mađarsku policiju, ali ta devojka više nije bila na tom mestu gde je snimljena," pričala je Melinda, Barbarina majka.

Do dana današnjeg se ne zna gde je nestala Barbara Vitez.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs