STVARI KOJE FRANCUSKINJE NIKAD NE RADE NAKON ŠTO PREĐU 30-U: Srpkinje su opterećene njima, a shvate to dosta kasnije

Stvari koje Francuskinje nikad ne rade nakon 30. godine, opterećuju i mnoge Srpkinje, koje tek kasnije postaju svesne toga.

Lifestyle
STVARI KOJE FRANCUSKINJE NIKAD NE RADE NAKON ŠTO PREĐU 30-U: Srpkinje su opterećene njima, a shvate to dosta kasnije
Foto: Shutterstock

Francuskinje su dugo bile poznate po svom jedinstvenom, sofisticiranom stilu, a njihovom ženstvenom izgledu uvek se dive žene širom sveta. Mnogo toga se promenilo tokom prošlog veka, ali način na koji se Evropljanke ponašaju, kako u pogledu mode, tako i u pogledu manira, i dalje oduševljava poštovaoce ženske lepote.

Donosimo vam 13 stvari koje Francuskinje nakon 30. godine nikako ne rade.

1. Francuskinje ne pribegavaju trendovima estetskih intervencija

"Volite sebe i svoje telo!" Ovaj životni moto, koji su mnoge Francuskinje usvojile, treba da se pridržavamo svi mi. Dok se žene u drugim zemljama, starije od 30 godina, žestoko bore protiv starosnih promena uz pomoć injekcija lepote, stanovnice Francuske su sigurne da čak ni najatraktivniji izgled nikada ne bi mogao da zameni inteligenciju i karakterne osobine.

Silikoni
foto: Shutterstock

2. Francuskinje se ne bave tračevima i ne gube vreme pričajući o problemima

Moderne Francuskinje imaju aktivan način života, što znači da ne posvećuju toliko vremena svojim prijateljima i zajedničkim okupljanjima. Devojke iz Pariza i Marseja koje cene svoje vreme naučile su da pronađu izlaz iz ove situacije — umesto da se žale jedna drugoj na nemarne muževe i grube šefove, slobodno vreme provode što bezbrižnije, uživajući u jednostavnim zadovoljstvima i po potrebi , obraćajući se za pomoć psiholozima.

Ogovaranje, Tračanje
foto: Profimedia

3. Francuskinje nikad ne bi ugrozile svoje zdravlje prateći trendove

Udobnost i zdravlje su cenjeni iznad svega za modernu Francuskinju, štikle su odavno zamenjene patikama u Parizu. Ležernije cipele, međutim, ne sprečavaju Francuskinje da ostanu "dame" – ako je potrebno, one jednostavno nose štikle na poslu ili na zabavama.

4. Francuskinje nikad ne srljaju u brak

Dok žene u drugim zemljama žele da se udaju što je pre moguće, Francuskinje ne pokušavaju da se vežu rano. Savremena statistika pokazuje da sve više evropskih devojaka radije traži "onog pravog" tek nakon 35 godina. Zatim imaju tendenciju da rađaju 2-3 dece sa malom razlikom u godinama, uspevši da unapred naprave karijeru i steknu imovinu.

Jevreji, Brak
foto: Shutterstock

5. Francuskinje ne kupuju skupu odeću

Iako je Pariz jedna od glavnih modnih prestonica sveta, lokalno stanovništvo ne želi da plati bogatstvo za dizajnersku odeću. Realnost je da se savremeni Parižani češće odlučuju za odeću po umerenim cenama — Francuskinje najveći deo plata moraju da troše na kredite i kiriju.

6. Francuskinje nikada neće odustati od karijere u korist podizanja dece

Porodiljsko odsustvo u Francuskoj traje samo 4 meseca, a nakon tog perioda žena je dužna da se vrati na posao i pusti dete da ga podiže dadilja ili rođaci. Međutim, čak ni ova neprijatna okolnost neće naterati modernu Francuskinju da napusti karijeru i potpuno se posveti porodici i deci. U ovoj zemlji, dugotrajno porodiljsko odsustvo može dovesti do gubitka radnog staža i nedostatka izgleda za karijeru u budućnosti.

Žena, Posao
foto: Shutterstock

7. Francuskinje ne vole čišćenje i kupovinu

Moderne Francuskinje su bistre i zauzete osobe koje provode malo vremena na čišćenje, kuvanje i odlazak u kupovinu u tržni centar. Zbog toga Francuskinje unajmljuju sobarice, češće kupuju stvari na internetu i radije provode slobodno vreme na otvorenom sa svojom decom.

8. Francuskinje ne prate dijete

Dok se ostatak sveta trudi da se pridržava standarda lepote koje je neko drugi uspostavio, odrasle Parižanke ni ne razmišljaju o intervalnom postu ili strogim dijetama. Umesto toga, Francuskinje uživaju u omiljenim kolačima i kroasanima i samo se malo ograničavaju kada su u pitanju grickalice i večere.

9. Francuskinje se ne zamaraju glupostima

Čuvena fraza "l'art de vivre", koja u prevodu znači "umetnost življenja", nije nastala u Francuskoj bez razloga – sposobnost Francuza da uživa u svakom trenutku, a da malo brine o mišljenju drugih može biti samo zavideo. Verovatno je ovaj kvalitet koji omogućava starijim damama da ostanu energične i energične kako stare.

Francuskinja, Dama, Pariz, Parižanka
foto: Profimedia

10. Francuskinje ne izlaze iz kuće bez šala oko vrata

Ovaj stilski detalj koji nosi većina Francuskinja odmah upada u oči turista — Parižanke veoma vole da nose marame. Iako je malo verovatno da će ih ovaj jednostavan i pristupačan dodatak zaštititi od lošeg vremena, on savršeno maskira starost onoga ko ga nosi i skriva bore na vratu.

11. Francuskinje ne rade nokte u salonima

Malo ljudi to zna, ali poznati francuski manikir zapravo nije izmišljen u Francuskoj, već u SAD. Francuskinje ne vole da idu u salone za nokte - zadovoljne su prirodnim izgledom svojih noktiju, bez ikakvih ukrasnih elemenata. Zbog visoke cene takvih kozmetičkih usluga, francuske modiste preferiraju kratke, nepolirane nokte bez kamenčića i crteža na njima.

Francuskinja, žena, devojka, moda
foto: Shutterstock

12. Francuskinje ne jedu na bučnim mestima

Lokalni kafići ovde ne uključuju glasnu muziku namerno - oni pomažu užurbanim Parižanima da zaborave na ludi ritam velikog grada, bar na minut. Imajući u vidu da su i sami Hemingvej i Sartr radili na svojim remek-delima na takvim mestima, restoratori se trude da ne uznemiravaju svoje posetioce iz neozbiljnih razloga, doprinoseći jedinstvenoj atmosferi francuskih gradova.

13. Francuskinje se ne stide da nose svetli karmin tokom dana

Svetla boja usana je obeležje pravih Francuskinja koje znaju mnogo o prirodnoj šminki, ali ipak vole da stvari budu interesantne. Parižanke vole da nose crveni karmin, a da bi izgled bio harmoničan, ne koriste mnogo drugih proizvoda za šminkanje istovremeno. Dakle, umesto da potroše mnogo novca na podlogu, korektor i puder, Francuskinje kupuju proizvode za negu kože i crveni ruž — poslednji dodir za njihov noćni i dnevni izgled.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs