SAZNAJTE KAKO

10 STVARI KOJE SVAKA FRANCUSKINJA IMA U SVOM ORMANU: Svaki komad nose na 100 načina, troše manje para nego SRPKINJE

Kada je moda u pitanju Francuskinje su tu neprikosnovene! Ako ne znate šta treba da obučete - pogledajte ove stilove

Moda
11:39h Autor:
10 STVARI KOJE SVAKA FRANCUSKINJA IMA U SVOM ORMANU: Svaki komad nose na 100 načina, troše manje para nego SRPKINJE
Žan Damas, Foto: EH1 / Backgrid UK / Profimedia

Tokom većeg dela naših odraslih života, mi (kao i bezbroj žena širom sveta) zaokupljene smo stilom klasične francuske žene. Ali za razliku od njihove dugačke liste magičnih kozmetičkih proizvoda, mi težimo da tu garderobu tretiramo kao da je neobično nedostižna. A istina je potpuno dugačija.

Pretpostavljamo da bi razlog mogao biti u tome što većina nas ne smatra sebe dovoljno šik. Ali istini na volju, čini se da postoji neka vrsta inteligencije koja stoji iza toga kako Francuskinje sastavljaju svoju odeću, zbog čega je sve to pomalo zastrašujuće i isprobati. Otkrivamo vam 10 stvari koje svaka Francuskinja ima u svom garderoberu.

1 / 7 Foto: Profimedia

Pravila su donekle jednostavna:

  • Neka bude jednostavno.
  • Klasične, čiste, spajalice su vaš najbolji prijatelj.
  • Birajte pažljivo komade odeće u prodavnicama.
  • Sve što kupite trebalo bi da već imate sa čime da uklopite i da bude što boljeg kvaliteta.
  • Dajte prioritet komadima koji se nose u većini godišnjih doba.
  • Uvek birajte bezvremenske klasike umesto trendova.
  • Sastavite svoj ormar od uglavnom neutralnih (i ponekad pažljivo odabranim bojama koje idu najbolje uz vaš ten).

Sada, da bismo razdvojili ova pravila na mnogo korisnije, delotvornije stavke, našli smo 10 najvažnijih stilskih trikova koje one imaju u svom rukavu već decenijama.

I, naravno, uključili smo kako nositi svaki od njih (često zajedno!) Tako je. Videćete mnoge od ovih stvari više puta, upravo zato što je to genijalnost garderobe jedne Francuskinje – jedan veličanstveni komad može da se kombinuje i upari na mnogo načina tako da se stvori poseban stajling - na primer. blejzer.

Pa da počnemo:

1. PRUGE

Karolin De Magre
foto: Profimedia

Legenda kaže da je ova klasična majica na pruge inspirisana onima koje nose muškarci u francuskoj mornarici. Onda se pojavila Koko Šanel i pomogla da se pretvori u kultni element koji je danas postao sinomin za sve Francuskinje.

2. OPUŠTENE FARMERICE

Džejn Birkin
foto: Profimedia

Osnovno pravilo iza francuskih farmerki je da moraju biti visokog struka i moraju imati ravne ili široke nogavice. Zgodno, ovo je uglavnom jedini način na koji volimo da nosimo farmerke. A legenda kaže da su omiljene farmerke Francuskinja i dalje legendarne Levis 501. I razumemo zašto.

3. SVILENA SUKNJA

Žan Damas
foto: Profimedia

Silueta koju stvara slip suknja je na neki način bez premca. Glatka, lagana kao pero i definitivno stoji svakoj ženi. Svilenkasta midi suknja može podići svaki stajling na viši nivo.

4. BLEJZER

Karla Bruni
foto: Profimedia

Možemo smatrati da je sve što jedna Francuskinja odabere - savršeno skrojeno, ali primetićete da su njihovi blejzeri malo komotniji. To je pametan način da stvari budu udobne i da možete da dodate slojeve ispod njih, tako da možete da ga nosite tokom cele godine.

5. BELA KOŠULJA

Emanuel Alt
foto: Profimedia

OVAJ komda je možda omiljeni komad odeće svih Francuskinja. Zadnji deo se spušta preko zadnjice, stoji savršeno i kada da je upasan u pantalone ili kada se nosi preko. Komotan je, pa se u njemu tako nikada nećete osećati neudobno.

6. CVETNA HALJINA

cvetna haljina, Žan Damas
foto: Profimedia

Skloni smo da o francuskoj modi razmišljamo kao o čistim neutralnim i osnovama, ali romantična, lepršava, često cvetna midi haljina je veoma važnau životu Francuskinja. One su uvek ženstvene, a za šetnju po Provansi uvek biraju cvetne haljine, često one na prekolop koje laskaju svakoj figuri.

7. SAVRŠENA PAMUČNA BELA MAJICA

Džejn Birkin
foto: Profimedia

Ona se nosi na farmerke, pantalone, suknju - ona je prosto neophodna.

8. PANTALONE

Filipin Leroj Bolije
foto: Profimedia

Skrojene pantalone visokog struka su must. OVAJ božanski par širokih je naš apsolutni favorit u poslednjih nekoliko godina. Samo ih pogledajte na ovoj fotografiji i shvatićete zašto morate da ih imate u svom garderoberu.

9. RAVNE CIPELE

Verovatno ste čuli reč "ravne" više nego što vam je drago, ali to je jednostavno zato što, uprkos tome što ženama štikle bolje stoje, Francuskinje ipak biraju šik baletanke.

10. AKSESOARI

Francuskinje nose marame sa printom, naočare bez logo-a, tašne (veoma često Šanel i Dior) koje su nasledile od svojih baka i uvek, ali uvek minimalistički nakit u zlatnoj boji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs