Korisni saveti

Pobedite jesenji stres na poslu: Sagledajte pozitivne strane, pospremite sto

Kako biste se usredsredili na poboljšanje svoje karijere, treba da ostanete fokusirani, a mi donosimo nekoliko trikova kako da izbegnete jesenji stres, ili da ga barem smanjite
Lifestyle
23:54h Autor:
Pobedite jesenji stres na poslu: Sagledajte pozitivne strane, pospremite sto
Foto: Shutterstok

Stigla nam je jesen, a s njom i više stresa, barem kad je u pitanju posao. Lekari i psiholozi već dugi niz godina proučavaju stres navike kod ljudi, pa su otkrili da smo mnogo zabrinutiji i nervozniji na poslu u jesen. Sunčane dane zamenjuju tmurniji i hladniji, pa nije ni čudo što se tako osećamo.

Kako da pobedite jesenju depresiju pomoću 5 caka za bolje raspoloženje saznajte OVDE.

Međutim, kako biste se usredsredili na poboljšanje svoje karijere, treba da ostanete fokusirani, a mi donosimo nekoliko trikova kako da izbegnete jesenji stres, ili da ga barem smanjite.

1. Nemojte da prespavate

Znamo da dodatnih 15 minuta zvuči primamljivo, ali kad alarm zazvoni - ustanite, pojedite što zdraviji doručak i krenite prema kancelariji. Nekada će i tih 15 minuta mnogo da znači, pa tako nećete ući u novi ciklus spavanja, koji može i te kako da našteti vašoj produktivnosti. Kad dođete na posao, napišite listu obaveza i zadataka za taj dan ili nedelju. Duboko udahnite i krenite da rešavate jedan po jedan, bez straha. Ako ostanete pozitivni, sve ćete mnogo brže da obavite nego što mislite. I sami znaš da niko neće te zadatke da obavi umesto vas.

Koje su super stvari koje nam donosi jesen saznajte OVDE.

2. Pospremite sto

Neka vaš radni sto uvek bude čist i organizovan. Bacite sve stare stvari, počistite prašinu i nabavite razne dodatke, koji će vam pomoći u organizaciji. Kad je sto čist i u glavi nam je slična situacija, što i te kako utiče na to koliko ćemo posla da obavimo u jednom danu. Bitno je da u svakom trenutku znate gde vam šta stoji.

3. Razmišljajte o pozitivnim stranama

Svaki posao ima svoje prednosti i mane. Međutim, kako biste smanjili nivo stresa, pokušajte da se što više usredsredite na njegove pozitivne strane. Kad ste srećni, 31 odsto ste produktivniji, otkrila su istraživanja. Prošetajte tokom pauze, pojedite fini ručak, izađite s kolegama na kafu, nazovite drage osobe kad stignete i slično. Sitnice i te kako mogu da poprave dan.

4. Nađite rešenje

Vrlo je bitno da otkrijete u čemu je problem. Jednom kada to shvatite, krenite da ga rešavate. Možda sad zvuči kao vrlo težak posao, ali jednom kad shvatite šta nije u redu, sve će biti mnogo lakše i jasnije.

OVDE saznajte koje su najbolje jesenje namirnice.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs