Med je odličan izvor energije i zdrava zamena za šećer i ostale zaslađivače. Bogat je mnoštvom minerala i vitamina koji se mnogo lakše vare od sastojaka koji se nalaze u belom šećeru. Mnogi ga koriste u ishrani, ali malo ko zna da prepozna pravi med.
Za početak, najvažnije je da obratite pažnju na njegovo poreklo i birate proverene proizvođače, a posle toga, isprobajte ovih par trikova koji će vam odmah rešiti sve dileme.

Okrenite teglu
Najlakše je da okrenete teglu s medom. Vazdušni "balon" bi tada morao da se lagano pomera ka vrhu. Ako se to ne dešava, niste kupili pravi med.
Curenje s kašike
Pravi med mora da curi sa kašike, u mlazu, a ne da kaplje.
Test sa šibicom
Šibicu uronite u med i nakon toga je zapalite. Pravi med gori pa bi tako šibica u medu trebalo da se zapali. Ukoliko pokušate ovaj test budite posebno oprezni zbog vatre.

Kap na papiru
Kapnite med na papirnati ubrus i ostavite neko vreme. Pravi med ne bi smeo da probije papir.
Med u čaši vode
Dobar trik je i da umešate med u čašu vode. Prirodni med će u čaši vode pasti na dno, dok se sintetičke mešavine odmah otope u vodi, piše Krstarica.
Bonus video: