Dodavanje šećera džigerici se može činiti kao nešto što će da pokvari ukus i kompletno jelo. Međutim, ukoliko ovaj pravilno koristite, šećer će da popravi ukus i da je učini sočnijom.

Kulinarski trik sa dodavanjem šećera džigerici sigurno vam i dalje deluje čudno, ali vredi ga isprobati, sudeći po kuvarici Juliji Arkipovoj.

stockphotocloseupofperiperichickenliversinbakingdishoverlightbackgroundtopviewflatlay1819398794.jpg
Foto: Shutterstock

Veoma je jednostavno – pre nego što stavite džigericu u tiganj, potrebno je da je posipate sa malom količinom šećera.

Prvo, džigerica će postati mekana. Neće se stvrdnuti, a gurmani će da se oduševe. A ako volite da je jedete, isprobajte i ovaj način pripreme, biće mekana i sočna ako ostavite da se marinira u kiseloj vodi.

(Stil/ Krstarica)

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

01:00
Vojvođanski kare kao predlog za ručak Izvor: Kurir

Sastojak koji džigericu čini ukusnijom ima svaka kuća.