ONA JE PRVO DETE RODILA SA 70 GODINA: Kako danas izgleda najstarija prvorotka na svetu kojoj je život zadao udarac?

Rodila je dete sa 70 godina ali je prošla pakao zbog svoje bolesti

Lifestyle
09:17h Autor:
ONA JE PRVO DETE RODILA SA 70 GODINA: Kako danas izgleda najstarija prvorotka na svetu kojoj je život zadao udarac?
Najstarija prvorotka, Foto: preentscreen/Youtube

U svetu gde društvo često nametne svoje granice i prepreke, priča o Rajo Devi Lohan postala je izvanredan primer hrabrosti i upornosti.

Rajo Devi Lohan postala je najstarija majka na svetu, dobila je prvo dete sa 70 godina uprkos kritikama s kojima se suočavala tvrdeći da ugrožava svoj život i osuđujući svoje dete na mogućnost gubitka roditelja u ranom dobu.

Raja Devi Lohan, ime koje postalo sinonim za nadu i trud, odvažila se na hrabar korak suprotan društvenim konvencijama - želela je da postane majka u dubokoj starosti. Kroz niz medicinskih testova i tretmana plodnosti, suočila se s brojnim preprekama, ali nije posustala.

Njeno istrajavanje i hrabrost doveli su je do ostvarenja njenog sna - postala je majka u dobi od 70 godina. Ovaj čin nije samo razbio društvene predrasude, već je i postao inspiracija mnogima koji su se suočavali sa sličnim izazovima.

Nakon što je Raja rodila svoju kćerku Naven, selo u kojem je živela proslavilo je ovaj događaj kao praznik. Njena priča nije samo njeno lično dostignuće, već je postala simbol nade i vere u snove koji se ostvaruju bez obzira na godine i okolnosti.

Iako se ostvarila kao majka u poznoj dobi, Raja se ne brine za budućnost svoje kćerke. Ona zna da će Naven biti okružena ljubavlju i brigom, sa drugom majkom, Umi, i ostalim članovima porodice koji će se brinuti o njoj.

Njena hrabrost dovela je do ostvarenja sna kada je konačno rodila svoje prvo dete u dobi od 70 godina, probijajući barijere i prkoseći očekivanjima. Njena priča podsetnik je da nikada nije kasno da sledimo naše ciljeve i ispunimo naše najdublje želje.

Stara žena
foto: preentscreen/Youtube

Nakon kontroverznog tretmana "in vitro" oplodnje u dobi od 70 godina, rodila je devojčicu i zamalo umrla od komplikacija pri porođaju. No, godinama kasnije, kada je imala 78 godina je rekla da ju je rođenje ćerke Naven ojačalo i pomoglo joj da živi duže. Nakon lošeg zdravlja, krhka majka veruje da joj želja da vidi svoju devojčicu kako se udaje daje snagu da se bori i doživi da svedoči posebnom danu. Rajo, koja živi u udaljenom selu Hisar u Indiji sa Navenom, suprugom Balom i njegovom drugom suprugom Umi, rekla je: "Jedini razlog zašto sam još uvek živa uprkos svojoj bolesti je Naven."

Najstarija prvorotkinja
foto: preentscreen/Youtube

"Ona je dar koji mi je Bog dao i, dok je ne udam, ne mogu sebi dozvoliti da umrem. Udaću je kad napuni 15 godina, ali do tada jednostavno ne mogu umreti."

Najstarija prvorotkinja
foto: preentscreen/Youtube

Ali Rajo je čak nadživela svog lekara, koji ju je pratio tokom čitavog procesa, a sve to pripisuje tome da ima za šta živeti: svoju kćerku. Rajo je rekla: "Kad se Naven rodila, lekar me zamolio da uzmem apsolutni odmor u krevetu, ali nisam ga slušala i zato mi se zdravlje toliko pogoršalo. Nisam navikla na odmor i zato nisam mogla izbeći rad ni nakon što se rodila. Za mene je posao ono što radim ceo život."

Najstarija prvorotkinja
foto: preentscreen/Youtube

Međutim, činilo se da su svi njeni zdravstveni problemi sada nestali.

"Sada se osećam mnogo bolje. Lekar se jako dobro brinuo o meni, ali, nažalost, u međuvremenu je preminuo. Potrošio je mnogo novca na moje medicinske troškove da mi pomogne da dobijem kćerku. Zaista cenim sve što je učinio."

Rajo priznaje da je oduvek želela da bude mama, i uprkos onome što su lekari i drugi rekli, bila je spremna to ostvariti. "Kad sam pogledala oko sebe i videla decu, srce mi je bilo tužno što ga nisam mogla imati. Očajnički sam želela da imam svoje dete", iskreno je rekla.

Najstarija prvorotkinja
foto: preentscreen/Youtube

Celo selo se pridružilo radosti kad ju je videlo kako postaje majka. Seljani su bili vrlo srećni i svi iz sela su došli da je vide.

Najstarija prvorotkinja
foto: preentscreen/Youtube

"Kako je Naven moja jedina ćerka, naslediće svu moju imovinu, koja uključuje 52.000 kvadratnih metara zemljišta. Njena budućnost će biti osigurana."

Hrabrost i odlučnost ove žene podsećaju nas da bez obzira koliko je vremena prošlo, uvek postoji šansa da doživimo neverovatnu radost majčinstva.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs