"PRIMI MOJE SAUČEŠĆE" NIKAD NE GOVORI OSOBI KOJA JE IZGUBILA VOLJENOG: Otac Predrag otkriva da Srbi prave VELIKU GREŠKU

Ako ste se nekada pitali kako se pravilno izjavljuje saučešće, otac Predrag Popović je dao pravi odgovor koji je malo ko znao.

Lifestyle
11:10h Autor:
"PRIMI MOJE SAUČEŠĆE" NIKAD NE GOVORI OSOBI KOJA JE IZGUBILA VOLJENOG: Otac Predrag otkriva da Srbi prave VELIKU GREŠKU
Kako pravilno da izjavimo saučešće?, Foto: Printscreen Youtube / Oтац Предраг Поповић

Kada neko iz našeg orkuženja izgubi dragu osobu, uvek se pitamo kojim rečima da je utešimo i olkašamo suočavanje sa velikom količinom bola. Iako se u našem narodu ustalila rečenica "prmi moje saučešće", otac Predrag Popović je otkrio da je to potpuno pogrešno, te da većina Srba pravi veliku grešku.

"Kada izjavljujete saučešće ne budite plitki, nemojte govoriti 'Primi moje saučešće', pa onda 'šta je to bilo, šta se desilo'. Priđeš čoveku i kažeš mu 'Hristos vaskrse'. Tako se izjavljuje saučešće. Zapitaće se i ovaj i reći, 'šta mi reče sad ovaj, zašto Hristos Vaskrse'. Ali shvatiće, te reči će mu se otkriti kad bude trebalo", objašnjava otac Predrag, koji neretko na društvenim mrežama deli korisne savete.

Smatra da se na taj način izražava mnogo veća empatija, te da su to prave reči utehe.

"Pitaće vas taj kome tako izjavite saučešće 'zašto si mi to rekao' a ti ćeš onda reći: 'Zato što sam ti rekao da ti je otac živ, ili majka, brat, dete, ko ti je već umro. I ako je On vaskrsnuo i oni će vaskrsnuti. Ja sam ti doneo najradosniju vest - da nije umro nego da je već u budućnosti i čeka tebe. Da se nadaš i svom vasrskenju i ponovom susretu sa njim", zaključio je.

Naime, otac Predrag se dotakao ove osetljive teme na svojoj Fejsbuk stranici, a ispod objave su se ređali brojni komentari zahvalosti. Svi su se složili da uopšte nisu čuli do sada za ovakav pristum ožalošćenim osobama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs