OTAC TROJE DECE JE UMRO OD PIĆA KOJE SVI VOLIMO: "Gledala sam ga kako se bori za vazduh, nisam mogla da mu pomognem"

Majka troje dece je ostala udovica nakon što je njen suprug dobio srčani udar prouzrokovan pićem koje svi konzumiramo

Lifestyle
09:51h Autor:
OTAC TROJE DECE JE UMRO OD PIĆA KOJE SVI VOLIMO: "Gledala sam ga kako se bori za vazduh, nisam mogla da mu pomognem"
Bračni par, Foto: preentscreen/Facebook

Pre nego što je Kasondra Rejnolds iz Kalifornije pre devet godina doživela gubitak ljubavi svog života, njenog supruga sa kojim je provela deset godina u braku i sa kojim ima troje dece, nikada nije ni slutila koliko život može biti nepredvidiv. Nažalost, njihovu sreću je prekinula njegova iznenadna smrt od srčanog udara, kada je imao samo 41 godinu.

"On mi je bio sve, moja srodna duša, a sada ga nema", kaže Kasondra, koja se priseća da je 5. februara 2011. godine čula svog muža kako se bori za vazduh dok je spavao pored nje u krevetu.

Džon Rejnolds, često je noću radio kako bi izdržavao svoju porodicu, ali ta navika ga je terala da se oslanja na energetske napitke kako bi ostao budan. Ti napici, međutim, imali su kobne posledice. Kasondra se seća kobnog 5. februara 2011. godine kada je čula muža kako se bori za vazduh dok su spavali zajedno. U trenutku panike i šoka, brzo je reagovala i pružala mu veštačko disanje pre nego što je stigla hitna pomoć.

"Nisam mogla da verujem šta se dešava. Bila sam u panici i šoku jer nisam imala pojma šta se dešava mom suprugu. Videla sam da mu lice postaje plavo i sivo i samo sam se molila da preživi", priča nesrećna žena.

Nažalost, Džon je prevezen u bolnicu, ali zdrav i jak čovek je ubrzo bio u indukovanoj komi. Lekari su otkrili da je njegov nivo šećera u krvi bio alarmantno visok, a Kasondra je morala odgovarati na pitanja o njegovim navikama i zdravstvenim problemima. Nažalost, nakon nekoliko dana, doktori su obavestili Kasondru da je mozak njenog supruga bio bez znakova života, a ona se suočila sa teškom odlukom - da li isključiti aparate koji su ga održavali u životu.

"Bio je zdrav, vežbao je svaki dan, mesec dana ranije je išao na sistematski pregled i sve je bilo u redu. Kada smo došli u bolnicu, lekari su mi rekli da mu je nivo šećera u krvi užasno visok"

Nakon razgovora sa lekarom, saznala je da je konzumacija energetskih napitaka imala ključnu ulogu u njegovom srčanom udaru. Samo jedno dnevno piće je bilo dovoljno da poremeti srčani ritam i dovede do ovako tragičnog ishoda. Po njenom saznanju on je te večeri popio tri energetska pića. Odlučila je da ga pusti da ode i odvela je svoju decu u bolnicu da se oproste od oca.

Nekoliko dana kasnije, lekari su saopštili da mu je mozak mrtav, a Kasondra je bila suočena sa užasnom odlukom – trebalo je da odluči da li da mu isključe aparate koji su ga održavali u životu.

Nakon smrti svog voljenog muža, Kasondra je posvećena širenju svesti o opasnostima energetskih napitaka. Lekari su joj rekli da je njen suprug, osim tog lošeg momenta, imao srce kao 25-godišnjak.

"Bio je sjajan otac i najbolji muž, to što sam ga gledala kako umire je najteža stvar koju sam doživela u životu. Srce mi se slomilo. Bio je ljubav mog života i moja srodna duša", priča ova žena.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs