7 NAJOPASNIJIH ŽENA NA SVETU: Ono što su one radile ni u crnom đavolu ne bi palo na pamet

Donosimo vam 7 priča o ljudskoj brutalnosti koje će vas ostaviti bez teksta

Lifestyle
08:18h Autor:
7 NAJOPASNIJIH ŽENA NA SVETU: Ono što su one radile ni u crnom đavolu ne bi palo na pamet
Krvava Meri, Foto: Wikipedia

Neke od najopasnijih žena bile su nemilosrdni diktatori, dok su druge bile serijske ubice, ali svakako priča o užasu koji su širile šokiraće vas do srži:

1. Mira Hindli

Mira Hindli i njen partner Jan Brejdi su bili umešani u otmice, seksualno i fizičko zlostavljanje i ubistvo pet nevinih osoba, među kojima su većina bila deca.

Mira se nikad nije pokajala za sva gnusan dela koja je uradila, čak i u sudbici ni jednom nije pustila suzu za decom koju je ubijala i fizički i seksualno zlostavljala. Poznata je i kao "najzlobnija žena Velike Britanije".

2. Izabela I od Kastilje

Žena koja je stala iza inkvizicije u Španiji. Ostaće upamćena kao osoba koja stoji iza progona Jevreja i muslimana. Ustavom iz 1492. godine ona je zahtevala od muslimana da pređu u hrišćanstvo ili da napuste Španiju.

Kao rezultat toga bilo je 200.000 proteranih duša, dok su oni koji su ostali i prihvatili hrišćanstvo trpeli strašnu torturu.

3. Ketrin Najt

Ketrin Najt je osoba koja će ostati upamćena po pomeranju granice okrutnosti i koja je stekla reputaciju kao jedna od najstrašnijih ljudi u istoriji.

Bila je prva Australijanka koja je dobila doživotnu kaznu bez šanse za oslobođenjem.

A šta je to raidla Ketrin? Izbrusila je protezu svog bivšeg muža i brutalno zaklala osmonedeljno štene svog drugog muža pred njegovim očima.

Jednog čovek je na smrt izbola mesarskim nožem, probovši ga 37 puta, dok mu nije probušila sve vitalne organe. Zatim mu je skinula kožu i okačila je na dovratak njihove dnevne sobe. Nakon što mu je odsekla glavu, stavila ju je u šerpu i počela da kuva. Delove njegove zadnjice je ispržila i poslužila sa sosom. Čak je postavila sto i pokušala da nahrani njegovu decu delovima tela njihovog oca, ali na sreću policija ju je sprečila u tome.

4. Kraljica Marija

Marija Tjudor je postala kraljica nakon smrti polubrata Edvarda VI. Tokom njene vladavine mnogi istaknuti protestanti su pogubljeni zbog svojih uverenja.

Zvali su je "Krvava Meri" zbog njene sklonosti da progoni i ubija ljude.

5. Meri En Koton

Meri En Koton je bila poznati serijski ubica - ubijala je zbog novca. Udala se sa 20 godina i dobila petoro dece. Međutim, četvoro dece je umrlo zbog bolova u stomaku i groznice. Zatim joj je umro i muž od iste bolesti.Država joj isplaćuje dividentu od 35 funti što joj daje ideju šta dalje da radi.

Drugi muž joj takođe umire od istih problema zajedno sa njenom preostalom decom. A onda joj umire i treći muž, ljubavnik, prijatelj, majka i još desetak dece. Kanije se otkrila njena gnusna namera i sklonost ka trovanju arsenom.

Na kraju je pogubljena vešanjem.

6. Beverli Alit

Poznatija kako "Anđeo smrti", Beverli je bez sumnje bila jedna od najsurovijih ubica u istoriji.

Samo saznanje da je ona bila pedijatrijska medicinska sestra dovoljno govori. Bila je optužena za smrt četvoro nevine dece i povredu još petoro. Njene metode su bile brutalne: koristila je injekcije insulina ili kalijuma koje su izazivale srčani zastoj kod dece. Kad to nije mogla, ona je decu gušila.

Za samo 58 dana, ona je pokušala da ubije 13 dece. Sumnja se da je bolovala od Minhauzenovog sindroma, poremećaja ličnosti kojim pojedinac nanosi štetu osobi o kojoj brine kako bi privukao pažnju.

7. Bel Ganes

Bel nije bila obična žena, bila je izuzetno visoka i razvijena tako da su je se plašili i muškarci. Ona je ubijala svoje prosce, momke pa i sopstvenu decu.

Sve te zločine je uradila kako bi stekla bogatstvo kroz polisu životnog osiguranja. Neki tvrde da je ubila više od 100 ljudi.

Ipak, uspela je da izbegne kaznu, pa se tek o njenim ubistvima saznalo nakon njene smrti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs