Inspiracija

Kilaža joj je upropastila zdravlje: Sindi je uspela da skine 23 kg, sada pomaže drugima da smršaju!

Nakon što je zbog viška kilograma patila od migrene, bolova u kostima i sinusnih infekcija, odlučila je da počne sa zdravim životom, čak je postala i instruktor zdravlja
Lifestyle
14:04h Autor:
Kilaža joj je upropastila zdravlje: Sindi je uspela da skine 23 kg, sada pomaže drugima da smršaju!
Foto: Facebook / Cindy Santa Ana

Četrdesetpetogodišnja Sindi Senta Ana iz Virdžinije seća se šta je jela od detinjstva: mnogo supe iz konzerve, sosove, paste, gotova jela i brzu hranu.

"Nikada nisam jela pravu hranu, sa dobrim hranljivim materijama. Uglavnom je to bila upakovana i hrana laka za poneti" - priseća se Sindi.

Kada je rodila dve kćerke i odlučila da bude majka i domaćica, Sindi je bila sve manje aktivna, što se drastično odrazilo na njenu telesnu težinu. Prestala je da se oseća lepo u kupaćem kostimu i garderobi koju je do tada nosila, a problem je "rešavala" kupovinom veće odeće - piše Women's Health Magazin.

Iako je bila visoka 163 centimetra, Sindi je do 2009. godine polako nagomilala čak 81 kilogram, što je za njenu visinu mnogo.

Alarm za promenu: Kako da izračunate da li imate višak ili manjak telesne težine, saznajte OVDE.

Promena

Kako su se kilogrami povećavali, tako se Sindino zdravlje pogoršavalo. Sinusne infekcije su postale svakodnevnica, kuk i noga boleli su je čim se pokrene, a na kraju se pojavila i migrena.

Na kraju, lekarskim pregledom ustanovljena je i Hašimotova bolest, autoimuno oboljenje koje napada štitnu žlezdu i izaziva zapaljenske procese u telu. Sindi je morala stalno da pije različite lekove kako bi ublažila simptome svojih bolesti.

Sve što treba da znate o oboljenjima štitne žlezde, pročitajte OVDE.

Ali, ono što je Sindi najteže padalo jeste to što nije imala dovoljno energije da se posveti deci koliko je želela.

"Svaki dan sam čekala vreme za njihovu popodnevnu dremku, da i ja mogu da legnem" - priznaje Sindi.

Spavala je svaki dan sredinom dana oko dva sata, samo zato što je bila suviše izmorena. A onda je došao prelomni trenutak:

4 saveta kako da pobedite konstantan umor, pročitajte OVDE.

"Probudila sam se jednog dana i zaključila da ne želim da živim ovakav život" - kaže Sindi.

Kada je odlučila da je spremna za promenu, potražila je pomoć prijatelja koji je radio kao instruktor zdravlja. Revolucionarno otkriće za sindi bio je momenat kada ju je naučio kako da kupuje hranu, pročita nutritivne vrednosti i da kuva.

Sada, njen omiljeni sastojak mnogobrojnih jela je kelj. Ubacuje ga u omlet, napitke, salate...

OVDE saznajte koje su najzdravije kombinacije namirnica.

Naravno, Sindi je morala da uključi i fizičku aktivnost u svoju rutinu, ali je na to gledala kao na nešto što će je osloboditi od stresa, a ne samo podstaći gubitak kilograma.

Kojih 10 namirnica vas mogu osloboditi od stresa, otkrijte OVDE.

"Primetila sam da kada ne vežbam, ne mogu da mislim tako dobro. Postajem razdražljiva i nervozna i tako bude čitavog dana" - otkriva Sindi.

Ono što je najzanimljivije jeste da Sindi nikada nije kročila u teretanu. Umesto toga, u svom podrumu napravila je sebi kutak za vežbanje. Kupila je sobni bicikl i tegove, kako bi vežbala i snagu.

12 odličnih razloga zašto treba da vozite bicikl, pročitajte OVDE.

Međutim, Sindi je u fizičke aktivnosti uključila i jednu vežbu koju obožava - ples.

"Pustim neku zabavnu muziku i igram kako želim, kao da me niko ne vidi, a kada me zaista niko ne vidi, mogu baš šta hoću" - priča Sindi.

Danas, ova majka kaže da ne može biti ponosnija na ciljeve koje je ostvarila.

"Bilo je vrlo uzbudljivo i zabavno videti promene, naročito što više nisam morala da uzimam lekove. Migrene su nestale, imam više enrgije nego ikada" - ponosno kaže Sindi, koja je uspela da dostigne željenu težinu od 58 kilograma za dve godine.

Ukoliko vam je potrebna inspiracija za vežbanje, fotografije ove devojke pogledajte OVDE.

Nagrada

Po prvi put nakon 20 godina, ona se oseća lepo u bikiniju, ali je i neverovatno ponosna na činjenicu koliko je ojačala.

"Naziru mi se trbušnjaci, imam definiciju ramena, što nikada ranije nisam imala. Moćan je osećaj kada znate koliko ste jaki. Ne treba više niko da mi podiže kofer, mogu da ljuljam svoju decu" - kaže Sindi.

Sa svim tim samopouzdanjem, pošla je za stopama prijatelja koji joj je pomogao da bude to što danas jeste, pa je i ona postala instruktor za zdravlje!

Sindi savetuje

Isplanirajte trening

"Složite odeću za vežbanje na vidno mesto pred spavanje i neka to bude prvo što ćete ujutru obući. Tako ćete odmah biti spremni i nećete morati da vagate i da se ponovo premišljate" - kaže Sindi.

A kojih 6 stvari vas sprečavaju da vežbate i kako to da prevaziđete, saznajte OVDE.

Isplanirajte šta ćete jesti

"Ukoliko niste isplanirali šta ćete jesti, veća je verovatnoća da ćete posegnuti za nezdravom hranom" - upozorava ona.

Pronađite vežbu koju volite

"Kada odradite vežbu u kojoj uživate, nećete je doživljavati kao posao ili obavezu" - zaključuje Sindi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs