IMALA JE PREKO 300 KG, NIJE MOGLA DA HODA NI DA SE OKUPA: Koža joj je pucala, a onda se promenila do NEPREPOZNATLJIVOSTI

Imala je preko 300 kilograma i to sa samo 23 godine, a onda je rešila da smrša i promeni svoj život iz korena.

Lifestyle
Autor:
IMALA JE PREKO 300 KG, NIJE MOGLA DA HODA NI DA SE OKUPA: Koža joj je pucala, a onda se promenila do NEPREPOZNATLJIVOSTI
Kako danas izgleda nekada najdeblja žena od 300 kilograma, Foto: printscreen/youtube

Već smo pisali od Kristini Filips koje je bila jedna od najdebljih devojaka na svetu, a brojka na vagi pokazivala je čak skoro 338 kilograma i koja u rekordnom roku smršala.

Priča koju danas donosimo tiče se Amber Račdi koja je bila nesigurna devojka i sve svoje probleme nažalost rešavala samo prejedanjem. To se manifestovalo tako što je sa 24 godine i 300 kilograma postala ekstremno gojazna osoba. Nije mogla da stoji na sopstvenim nogama.

Amber je imala preko 300 kilograma
Amber je imala preko 300 kilograma foto: Prinscreen/youtube

Za nju su i svakodnevne stvari bile pravo mučenje poput tuširanja. Naime, ona se izuzetno teško kupala jer joj salo presavijalo i nije mogla da dopre do svih delova svog tela. Zbog toga koristila je plastične četke. Silazak niz stepenice bio je nemoguć, jer od debljine nije mogla da vidi svoja stopala, pa se spuštala sedeći.

Njena koža od prevelikog razvlaćenja počela je da puca, zbog čega su joj se stvarale rane i kraste i tada je shvatila da nešto mora da promeni u svom životu.

amber od debljine nije mogla da hoda
amber od debljine nije mogla da hoda foto: Printscreen/yotube

Odlučila je da promeni svoj život. Prijavila se za učešće u TV emisiji "Moj gojazni život" u želji da promeni stvari na bolje. Nakon operacije smanjenja želuca, skinula je višak kilograma. Uz pravilnu ishranu, vežbanje i terapeuta ona je sasvim promenila svoj izgled.

Već nakon prvih 6 meseci uspela je da smrša 40 kilograma, ali nakon toga je nastavila sa mršavljenjem.

Amber Račdi je danas veoma uticajna mlada žena na društvenim mrežama. Ona ima preko 214.000 pratilaca na Instagramu i mnogim mladim ljudima je inspiracija.

1 / 6 Foto: printscreen/instagram

Danas je Amber zagovornik zdravog načina života: vežbanja, pravilne ishrane i mentalnog zdravlja.

Amber je sada mnogo zdravija, ali je iskreno priča o strahovima da se ne opusti previše. Odgovarajući na komentar na svom Fejsbuku, rekla je: „Dr Novzaradan voli da kaže da nema trajne priče o uspehu. Možda će mi jednog dana zatrebati revizija ako ne budem pažljiva.“

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs