AURORA JE DEVOJČICA KOJA JE ROĐENA U ZATVORU: Majka je napustila ali uprkos svemu postigla je nešto zaista NEVEROVATNO

Kako je devojka rođena u zatvoru uspela da nadmaši sva očekivanja i postigne nešto vredno divljenja, njena snaga i odlučnost su prava inspiracija!

Lifestyle
Autor:
AURORA JE DEVOJČICA KOJA JE ROĐENA U ZATVORU: Majka je napustila ali uprkos svemu postigla je nešto zaista NEVEROVATNO
Neverovatna životna priča o snazi i odlučnosti jedne devojčice., Foto: printscreen/instagram/mlham

Upoznjte Auroru Ski Castner, devojku sa nesvakidašnjom životnom pričom koja je uspela da ostvari iznenađujuću karijeru.

Uprkos svemu, ova mlada devojka, rođena u zatvoru i napuštena od strane majke, nadmašila je očekivanja i postigla nešto zaista neverovatno. Njena odlučnost i snaga doveli su je do toga da bude primljena na Univerzitet Harvard, postajući inspiracije za mnoge.

Ova mlada devojka iz Teksasa, koja je rođena dok je njena majka bila u zatvoru, postigla je izuzetan uspeh tako što je diplomirala kao najbolja u svojoj klasi u srednjoj školi i sada se sprema da pohađa Univerzitet Harvard.

Aurora rođena u zatvoru okruga Galveston, nedavno je diplomirala kao treća po rangu učenica u srednjoj školi Conroe. Uprkos teškim okolnostima oko njenog rođenja, otac je preuzeo odgovornost da je odgaja kao samohrani roditelj, pošto njena majka nije bila uključena u njen život od kada je puštena iz zatvora.

U svom eseju za prijavu na Harvard, hrabro je počela izjavom: „Da rođena sam u zatvoru, ne želim to da krijem."

Ovaj iskren i moćan prikaz njenog porekla odjeknuo je u prijemnoj komisiji, što je dovelo do njenog prihvatanja u prestižnu instituciju. Gledajući unapred u svoju budućnost na Harvardu, Aurora namerava da diplomira pravo, pokazujući time svoju odlučnost i ambiciju.

Tokom svog detinjstva, često je menjala prebivalište sa svojim ocem, ali je ostala u okrugu Montgomeri. Kada je bila u osnovnoj školi, osoblje je prepoznalo njen potencijal, i verovali su da će imati koristi od smernica koje nudi CISD-ov Project Mentor program, koji spaja volontere zajednice sa učenicima.

Tada je Mona Hambi postala njen mentor. Hambi je izjavila: „Dobila sam njen papir i prema svim navedenim podacima mislila sam da se radi o veoma bistroj devojčici i evo dokaza da nisam pogrešila. I dan danas imam taj papir.”

Često su pričale o njenom izazovnom detinjstvu, pa je Mona shvatila da je Aurori potrebno više od samo akademske podrške. Prepoznala je važnost pružanja i ličnih iskustava.

Shodno tome, pomogla joj je da izabere naočare i dobije svoju prvu profesionalnu frizuru. Pored toga, lokalni stomatolozi, ortodonti i lideri zajednice dali su svoj doprinos tako što su pomogli devojčici u njenoj stomatološkoj nezi i omogućili joj da uživa u važnim aktivnostima iz detinjstva kao što je pohađanje letnjeg kampa.

„Bilo je to sasvim drugačije okruženje nego ono u kom sam odrasla i to nije loše“, rekla je Aurora. „Sve čemu me je Mona naučila bilo je veoma korisno na isti način kao što je sve što sam prošla pre toga, ogromna životna iskustva".

U martu 2022., Mona i njen suprug Rendi, pratili su Auroru na obilasku Harvardovog kampusa, što je bio značajan faktor u učvršćivanju njene odluke da pohađa univerzitet kasnije te godine.

„Posle tog putovanja videla sam kako se njena ljubav prema školi pojačava“, rekla je Mona. Veoma je važno da nikada ne zaboravimo da naša prošlost nikada ne definiše našu budućnost.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs