"NISI PRAVA MUSLIMANKA, AKO NE UČINIŠ TU STVAR TETA ANĐI": Srbi zanemeli pred rečima jedne nane koje su oličenje DOBROTE

Sledeći primer je dokaz da ljudska dobrota ne zavisi od toga koje ste vere ili nacionalnosti, već dolazi iz srca u kojem su usađene prave vrednosti.

Lifestyle
00:37h Autor:
"NISI PRAVA MUSLIMANKA, AKO NE UČINIŠ TU STVAR TETA ANĐI": Srbi zanemeli pred rečima jedne nane koje su oličenje DOBROTE
Kako se ponaša prava muslimanka?, Foto: Profimedia

"Ajla, ti nisi prava muslimanka ako ne odeš kod tetke Anđe pre Božića da pomogneš u pripremi i čišćenju", otkrila je unuka reči svoje pokojne nane koje su joj se urezale u sećanje i predstavljaju za nju veliku životnu lekciju.

Naime, Ajla je u dirljivoj objavi na svom Instagram profili na ličnom primeru pokazala kakvi su bili odnosi između Bošnjaka i Srba.

Na prvom mestu je bilo poštovanje, komšija se posmatrao kao član porodice i sve se ostavljalo, ukoliko je nekom potrebna pomoć. Empatija se osećala na svakom koraku, kao i bliskost, povezanost. Nije bilo bitno koliko je ko bogat, koje je vere ili nacionalnosti, već kako srce ima.

To su nekada bile naše univerzalne vrednosti u koje smo se svi kleli, sve dok nisu došle ove nesrećne godine. Ali, nikada nije kasno za promenu i vraćanje korenima sledimo nit koja će nas voditi do ljubavi i razumevanja. Jer, čovek je socialno biće kojim dodir, poged, osmeh zagrljaj znače život, a ne lajkovi i komentari na društvenim mrežama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs