ANA JE JEDINA ŽENA KOJA JE BILA ČLAN KOZA NOSTRE: Imala je posebnu ulogu, a njena veza sa šefom mafije je neraskidiva

Nedavno je odjeknula vest da je uhapšen šef Koza nostre, a u ovoj kriminalnoj organizacija jedina ženksa osoba bila je Ana Patricija Mesina Denaro

Lifestyle
20:56h Autor:
ANA JE JEDINA ŽENA KOJA JE BILA ČLAN KOZA NOSTRE: Imala je posebnu ulogu, a njena veza sa šefom mafije je neraskidiva
Ko je Ana, jedina žena koja je bila u mafiji Koza Nostra?, Foto: MARCELLO PATERNOSTRO / AFP / Profimedia

Nakon skoro 30 godina bekstva, u Palermu je pre nekoliko dana uhapšen Mateo Mesina Denaro, čovek koji je označen kao šef najozloglašenije mafije na svetu - Koza nostre.

On je optužen za neke od najmonstruoznijih zločina, zbog kojih je dobio nadimak "Dijabolik".

Mnogi članovi njegove porodice bili su umešani u delovanje kriminalne organizacije, a veliku pažnju privukla je sestra uhapšenog mafijaša.

Mateo Mesina Denaro uhapšen je nakon 30 godina
Mateo Mesina Denaro uhapšen je nakon 30 godina foto: Carabinieri / Zuma Press / Profimedia

Ana Patricija Mesina Denaro, osuđena je još 2016. godine na 14. i po godina zatvora zbog svoje umešanosti u delovanje Koza Nostre, a ono što je posebno intrigantno u vezi sa njom je da je ona bila jedina ženska osoba u ovoj organizaciji.

Inicijalno, Ana Patricija je bila osuđena na 13 godina zatvora ali pošto je slučaj prebačen na apelacioni sud kazna joj je promenjena. Uhapšena je kao deo grupe od trideset članova i saradnika Matea Mesine Denara koji je uspešno izbegavao "ruku zakona" od devedesetih godina prošlog veka.

Vlasti veruju da je Mateo koristio sestru kako bi mogao da komunicira sa podređenima, piše Srbija danas.rs.

Nadležni organi su se nadali da će hapšenja najbližih sradnika Matea Mesine Denara dovesti do hapšenja samog mafijaškog bosa, što se ispostavilo tačnim.

Kako se čini, pored policije koja se grlila kada su uhapsili nespremnog mafijaša, narod Italije ja takođe vrlo pozitivno dočekao ovaj trenutak.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs