ON NOSI HALJINE I ISPOD GUSTIH BRKOVA USNE ŠMINKA U CRVENO: Bajdenov čovek za energetiku UHAPŠEN zbog krađe ŽENSKE ODEĆE

Sem Briton, koji radi u kancelariji za nuklearnu energiju u vladi Džoa Bajdena, uhapšen je zbog navodne krađe kofera sa ženskim stvarima na aerodromu u Mineapolisu

Lifestyle
Autor:
ON NOSI HALJINE I ISPOD GUSTIH BRKOVA USNE ŠMINKA U CRVENO: Bajdenov čovek za energetiku UHAPŠEN zbog krađe ŽENSKE ODEĆE
Sem Briton, Foto: JC Olivera / Getty images / Profimedia

Sem Briton, koji se izjašnjava kao nebinarna osoba i LGBTK aktivista uhapšen je pre nekoliko dana nakon što je navodno ukrao kofer sa ženskim stvarima na aerodromu u Mineapolisu, zatim ga koristio mesec dana, pa tek onda vratio.

Ovaj trideset petogodišnjak nije prvi put vest broj jedan u Americi. Njegov neobičan izgled (oblači haljine i šminka se) bio je interesantan medijim širom planete od kako je Sem ušao u vladu Džo Bajdena.

Sem Briton je rođen u Ajovi u porodici misionara južnih baptista koji su bili neka vrsta verskih nomada. Sem je svojim roditeljima još u srednjoj školi priznao da je biseksualac, a oni su ga stavili u program lečenja pokušavajući da mu promene seksualni identitet.

Sem Brinton
foto: Craig Barritt / Getty images / Profimedia

"To je izazvalo samoubilačke ideje u mom životu. Napravilo je veliku štetu meni i mojoj porodici, jer je to lečenje dalo lažnu nadu mojim roditeljima da ću da se promenim," ispričao je Sem.

To ga je nateralo da pokrene kampanju širom Amerike koja zabranjuje terapiju konverzije.

U to vreme Sem počinje da se bavi i nuklearnom energijom. Kao veoma uspešan u svojoj oblasti, Sem dolazi na visoku poziciju u Bajdenovoj vladi, dok je slavu postigao neobičnim stilom oblačenja: on svaki dan nosi visoke štikle, haljine, dok ispod brkova nosi jarko crveni ruž.

Sem Brinton
foto: Slaven Vlasic / Getty images / Profimedia

"Pružila mi se prilika da služim svojoj zemlji takav kakav jesam, a to je zaista važan aspekt mog rada jer radim na upravljanju nuklearnim otpadom, gde su transparentnost i poštenje veoma važni," ispričao je on.

Hapšenje

Britonovo hapšenje zbog navodne krađe usledilo je nekoliko meseci nakon štu je započeo svoj rad u saveznoj vladi.

Sem je optužen da je otuđio kofer Vere Bredli na aerodromu u Mineapolisu u kojem je bila odeća vredna 2.325 dolara.

Kada ga je policija suočila sa ovim slučajem, on je negirao da je ukrao torbu, insistirajući da je to njegova odeća. Ali ubrzo je promenio priču govoreći kako je greškom uzeo tuđi kofer.

Rekao je policiji da se unervozio kada je video da kofer nije njegov i uplašio se da će neko pomisliti da ga je ukrao, pa je zato garderobu prisvojio i ćutao, navodi se u sudskim izveštajima.

Nadzorna kamera je na aerodromu snimila Sema kako skida prtljag sa trage i skida nalepnicu na kojoj je identifikacija vlasnika. Kasnije je primećeno da je isti kofer koristio više puta tokom putovanja u Vašington.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs