BURAN ŽIVOT BAJDENOVE ĆERKE: Hapsili su je zbog droge, sahranila je brata, a detalj na ruci svima zapada za oko

Nakon turbulentnih trenutaka u prošlosti, kao što je hapšenje zbog posedovanja droge, Ešli se posvetila svojoj karijeri kao socijalna radnica

Celebrities
Autor:
BURAN ŽIVOT BAJDENOVE ĆERKE: Hapsili su je zbog droge, sahranila je brata, a detalj na ruci svima zapada za oko
Ešli Bajden, Foto: Castel Franck/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ćerka Džo Bajdena i Džil, Ešli (42) je socijalna radnica koja je udata za 14 godina starijeg plastičnog hirurga.

Prošla je trnovit životni put, od hapšenja zbog posedovanja droge, do pokretanja modne linije inspirisane pokojnim bratom Boom.

Ešli ne uživa da bude u žiži javnosti, ima samo privatan nalog na Instagramu i nije zainteresovana za mesto u očevoj administraciji.

Ešli Bajden, Bridžit Makron
foto: Castel Franck/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ešli nije imala srećno detinjstvo

Rođena je 8. juna 1981. kao ćerka Džoa i Džil Bajden. Imala je stariju polubraću i sestre. Dok je odrastala, Ešli nije shvatala poziciju svog oca i njegov uticaj u državi.

„Moja porodica je zaista bila veoma prizemna, tako da nisam znala. Znala sam da je tata otišao vozom i pokušavao da reši probleme u svetu. Ali kao devojčici, on je samo tata.

Džo Bajden i Ešli Bajden
foto: Profimedia

Rođena deset godina pre nego što se Džo Bajden prvi put kandidovao za predsednika, Ešli je odrasla okružena politikom i pod budnim okom braće Hantera i Boa, koji je preminuo od raka 2015. Hanter i Bo su Bajdenovi sinovi koje je imao sa Neilom, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći 1972. godine zajedno sa njihovom ćerkicom Naomi.

Karijera Ešli Bajden i velika očekivanja okoline

Godine 2010. diplomirala je na Fakultetu socijalne politike i prakse Univerziteta u Pensilvaniji sa master studijama socijalnog rada. U početku je mislila da želi da bude terapeut, ali je umesto toga odlučila da se fokusira na politiku.

„Jedina stvar koju su mi roditelji uvek govorili je: 'Sledi svoje želje". Nikada nije bilo pritiska da odem u službu".

Ešli Bajden, Bridžit Makron
foto: IMAGO / imago stock&people / Profimedia

U intervjuu za Todai , Ešli je rekla da neće imati posao u administraciji svog oca, ali planira da koristi svoju platformu „da se zalaže za socijalnu pravdu, za mentalno zdravlje, da bude uključena u razvoj zajednice. Nadam se da ću ljudima proširiti svest i edukaciju o nekim predmetima koji su zaista važni“.

Godine 2019. napustila je posao u "Centru za pravdu Delavera" da bi radila na predsedničkoj kampanji svog oca. Ove godine se prijavljuje za doktorat iz kliničkog socijalnog rada i jednog dana se nada da će predavati.

Ešli Bajden, Bridžit Makron
foto: Castel Franck/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Sukobi sa zakonom

Ešli je u prošlosti imala problema sa zakonom – uhapšena je 1999. zbog posedovanja marihuane i 2002. zbog ometanja policije. Posle toga se generalno klonila medija i fokusirala na karijeru socijalne radnice, a pokrenula je i humanitarnu modnu liniju koju je posvetila svom bratu.

"Prva ćerka" SAD ima svoj stil i ne uklapa se u kalup

S obzirom da je "Prva ćerka" tadašnjeg predsednika države, od nje su sigurno očekivalo da se "ukalupi". Ivanka Tramp je uvek bila primer kako treba da izgleda i da se ponaša osoba koja je u direktnoj liniji sa predsednikom države. Ešli je drugačija. Ona ima svoj stil. Ešli na ruci ima tetovažu i ne zanima je šta neko misli o tome.

Ešli Bajden, Bridžit Makron
foto: IMAGO / imago stock&people / Profimedia

Ljubavni život Ešli Bajden

Ešli je udata za doktora Hauarda Krajna, profesora hirurgije na Tomas Džeferson univerzitetu i osnivača "Centra za estetsku i rekonstruktivnu hirurgiju na istom univerzitetu."

Upoznali su se 2010. godine. Dve godine nakon smrti njenog brata, Hauard je zaprosio Ešli u romantičnom trenutku zalaska sunca na litici Big Sura. Pre nego što je to učinio, zamolio je za dozvolu od njenog oca, tadašnjeg potpredsednika SAD, Džoa Bajdena.

Ešli Bajden
foto: Profimedia

Par se venčao 2012. godine u Delaveru, u katoličkoj crkvi gde je Ešli krštena. Na venčanju je prisustvovao i rabin, simbolički predstavljajući tako Ešlinu katoličku tradiciju i Hauardovu jevrejsku veru.

Ovaj par je dokaz da ne postoje kulturološke ni verske prepreke kada je ljubav u pitanju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs