POTVRĐENO!

OTKRIVENI POTPUNO NEOČEKIVANI DETALJI KRUNISANJA KRALJA ČARLA: Kamila ne može da veruje u preokret koji joj se sprema

Svi detalji krunisanja kralja Čarlsa III ostavili su mnoge u neverici!

Lifestyle
20:42h Autor:
OTKRIVENI POTPUNO NEOČEKIVANI DETALJI KRUNISANJA KRALJA ČARLA: Kamila ne može da veruje u preokret koji joj se sprema
Svi detalji krunisanja kralja Čarlsa III, Foto: Profimedia

Nakstariji sin vladarke sa ,ajdužim stažom Elizabete II, so nedavno princ Čarls, biće krunisan za kralja zajedno sa suprugom Kamilom 6. maja 2023 godine. Ceremnonija će se organizovati u londonskoj Vestminsterskoj opatiji, a biće po mnogo čemu drugačija, što je šokiral javnost.

Razmatra se da taj dan bude proglašen praznikom, kao i da svi u palati imaju slobodan dan. To je odluka koju bi trebalo da donese Odeljenje za digitalne medije, kulturu, medije i sport kraljevske porodice.

Princeza Ana, Kralj Čarls III
foto: Profimedia

Glavni razlog velikih promena ovog svečanog događaja u odnosu na krunisanje kraljice Elizabete II je, kako novi monarh Velike Britanije ističe, su rastućih troškova života, kao i želja se podrži ideja o modernoj monarhiji.

Svakako, koliko god "insistirao" na skromnosti, svi dele mišljenje da će biti sve primpremljeno na najvišem nivou, dostojno devet vekova duhe tradicije. A ovaj istorijski momenat koji nosi naziv "Zlatna kugla" predvodiće kenterberijski nadbiskup Džastin Velbi.

Kejt Midlton, Megan Markl
foto: Profimedia

Zašto baš taj datum?

Bakingemska palata je danas otkrila da će se služba za novog šefa države održati u subotu, 6. maja 2023. godine- osam meseci nakon smrti Njenog Veličanstva i na četvrti rođendan princa Harija i sina Megan Markl, Arčija.

Datum je izabran tako da se ne kosi ni sa Evrovizijom koja se održava nedelju dana kasnije u Liverpulu i finalom fudbalskog kupa krajem meseca i početkom juna.

Maj je dobio odobrenje i od meteoroloških stručnjaka, koji predviđaju prijatno vreme za ceremoniju.

Kamila Parker, Kralj Čarls III
foto: Profimedia

I Kamila dobija krunu

Kamila se konačno menja život iz korena, a na ovaj preokret je čekala decenijama! Biće krunisana zajedno sa svojim mužem, baš kao što je Kraljicu Majku krunisao kralj Džordž VI 1937. godine. Kraljica je krunisana 2. juna 1953. - 16 meseci nakon što je postala monarh, ali će njen sin morati da sačeka samo devet meseci.

Princ Vilijam, Kejt Midlton, Kamila Parker, Kralj Čarls III
foto: Profimedia

Svi do sada poznati detalji operacije "Zlatna kugla su":

  • Ceremonija će biti znatno kraća. Umesto 3 sata, trajaće samo sat vremena.
  • Llista zvanica biće znatno smanjena. Sa 8.000 zvanica lista je svedena na 2.000 gostiju.
  • Čak se razmatra i o kodeksu oblačenja i predlaže se opuštenija varijanta gde će biti dozvoljeno da se nose salonska odela umesto ceremonijalnih
  • Princ Vilijam će imati važnu ulogu u planiranju i sprovođenju cele ceremonije.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs