užas!

ŽIVELI U MRAKU, SILOVALI DECU, TUKLI BEBE, A NEVINOST GUBILI SA 10: Mnogi nisu znali da su poznati bili u UŽASNOM KULTU

Poznati koji su bili deo kulta gde su zlostavljana deca se i danas bore sa brojnim posledicama. A u sve su ih uvukli roditelji!

Lifestyle
10:21h Autor:
ŽIVELI U MRAKU, SILOVALI DECU, TUKLI BEBE, A NEVINOST GUBILI SA 10: Mnogi nisu znali da su poznati bili u UŽASNOM KULTU
Poznati koji su bili deo kulta gde su zlostavljana deca, Foto: Profimedia

Sekta "Božja deca" , osnovana 1968. godine, bila je sve suprotno imenu koje je nosila. Naime, iza ove organizacije se kriju jezive priče koje mogu da posluže kao scenario za ravi horor film. Mnogim devojkama i devojčicama je uništila živote, ostavljajući im neverovatne posledice i traume sa kojima se svakodnevno bore. A kada god se u javnosti pojavi neka nova priča iz ovog pakla, ceo svet ostane bez teksta!

sekta božja deca
foto: Profimedia

Mnogi se pitaju kako se ranije neije saznalo za užase koji su se dešavali u sekti bivšeg pastora Dejvid Berg u Hantington Biču u Kaliforniji, jer su deo tog kulta bile i brojne poznate ličnosti. Čini se kao da je bilo javna tajna da je to centar fizičkog, seksualnog i psihičkog maltertiranja!

Među poznatim imenima koja su na svojoj koži osetila sve najmračnije stvari ove sekte su glumica Rouz MekGovan, tragično preminuli glumac River Finiks i njegov uveni bra Hoakina Finiks.

- Nisаm želela dа budem kаo one žene. U suštini, njihov posao je bio da služe muškarcima seksuаlno. Nije bilo novinа ni televizije. Ti ljudi su držаni u mrаku dа bi bili poslušni - u intervjuu "People" mаgаzinu 2011. godine Rouz je objasnila zašto je odlučila da napusti ovu grupu.

Rouz Mekgovan
foto: Profimedia

Kako bi zaštitio svoju decu od zlostavljanja, otac zvede serije "Čari" je pobegao sa svojom decom u SAD.

- Moji roditelji Teri i Danijel bili su fanatično odani Isusu i želeli su da budu deo komune. Tako sam rođena u kultu gde sam provela prvih 9 godina života. Bila sam odvojena od njih. Nije bilo novina, televizije. Stalno sam bila u nekoj vrsti mraka. Iako sam verovala u Boga nisam ga doživljavala kao drugi u kultu. Znala sam da ću jednom otići iz njega - kaže glumica i dodaje:

- Jednom sam u znak protesta zapalila Bibliju. Od malena sam gledala seksualne prizore muškaraca i žena. Žene su mi se gadile. Govorila sam sebi da takva nikada neću biti, rekla je Rouz koja je sa porodicom napustila kult kada je došao trenutak da deca imaju se*s sa odraslima.

Rouz Mekgovan
foto: Reuters

Zahvala je ocu što je na vreme uvideo da su stvari krenule u potpuno podrešnom smeru.

- Srećom, moj tata je bio dovoljno jak da uvidi da je ideja slobodne ljubavi krenula stranputicom. I ne samo to. Tamo nije bilo dozvoljeno biti nesavršen. Sećam se, u jednom trenutku mi se pojavila bradavica na palcu. Tog dana sam šetala hodnikom, otvorila su se vrata i žena koja je izašla odatle me je zgrabila za ruku, isekla bradavicu žiletom, a zatim me poslala nazad u hodnik, ispričala je glumica.

Hoakin Finiks
foto: Profimedia

Pored nje, slavni Hoakin Finiks i njegova porodica bili su deo ovog bizarnog "hrišćaskog" kulta. Sve do 1977. godine porodica Finiks putovala je Južnom Amerikom zbog misionarske dužnosti, ali nakon što su odustali od toga, preselili su se na Floridu.

Njegov brat River bio je jedan od najperspektivnijih glumaca, sve do smrti, dok su i sestre Rejn, Liberti i Samer, takođe, u svetu šoubiznisa.

River Finiks
foto: Profimedia

Iz kulta su izašli zbog prestrogih pravila koja su podrazumevala flertovanje njihovih pripadnica s muškarcima izvan kulta zbog prikupljanja novčanih donacija. Takvo ponašanje prouzrokovao je pojavu brojnih polno prenosivih bolesti, jer su žene neretko imale seksualne odnose s drugim muškarcima samo da bi donele što više novca.

1 / 8 Foto: Profimedia

Aktivistkinja i spisateljica Fejt Fejt Džons, unuka osnivača ovog kulta, otkrila je da silovanje dece u sekti bilo izgovor za "povećanje plemena", što je vodilo do mnogih trudnoća u njihovim komunama.

- Zloglasni kult zagovarao je "Zakon ljubavi", koji je ženama govorio da pokažu ljubav Isusu kroz se*s s muškarcima. Trebalo mi je dosta vremena da shvatim da je biti prisiljen na se*s sa nekim na temelju toga što mi je rečeno da će te Bog kazniti ili iz straha od poniženja isto što i silovanje - priznala je Fejt za "New York Post".

Takođe je otrkila da se u sekti se*s praktikuje kao služenje Bogu, a odbijanje odnosa znači "biti težak i sebičan" i ići protiv Božje volje, te je naglasila da su žene išle da se "prostituišu" za Isusa.

sekta božja deca
foto: Profimedia

Kada se pročulo za ozloglašenu sektru u javnosti, ona je imala samo četiri godine, i zajedno sa porodicom je preselila u Makao. Živeli su u siromštvu, nisu imali ni struju, a ni kupatilo. Tek kasnije je nje otac uspeo imanje da pretvori u mesto za normalan život.

Kada je imala 22 godine, odlučila je da napusti sektu i ode da studira pravo, što su njeni roditelji podržali i duboko joj se izvinili na traumi koju su joj stvorili, iako ju oni nikada nisu seksualno zlostavljali.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs