SAJENTOLOGIJA JE GLUMCU DALA SVA OVLAŠĆENJA: "Ako želi, Džon Travolta može da ubije koga hoće i sekta će to da zataška"

Poznata glumica Lija Remini otkrila je sve tajne Sajentološke crkve i glumca Džona Travolte koji pripada "višem rangu" unutar ove sekte

Celebrities
Autor:
SAJENTOLOGIJA JE GLUMCU DALA SVA OVLAŠĆENJA: "Ako želi, Džon Travolta može da ubije koga hoće i sekta će to da zataška"
Foto: Profimedia

Lija Remini je sajentološku crkvu napustila u julu 2013. godine. Tada je napisala i biografsku knjigu, ali je pokrenuli i podkast sa bivšim sajentologom Majkom Rinderom, pod nazivom "Sajentologija: poštena igra."

Tom prilikom je glumica otkrila da najveću moć u toj zajednici/sekti ima glumac Džon Travolta.

Lija smatra da je Džon Travolta ostao veran crkvi i da tamo ima veliku moć. Remini je 2017. godine rekla u jednom podkastu:

"Travolta ima oznaku Khakana koja u suštini kaže da možete ubiti drugo ljudsko biće. Ako si Khakhaned, pogledaćeš na drugu stranu. (odnosno ako si član nižeg ranga)."

Lija Remini
foto: Profimedia

Kada ju je voditelj pritisnuo da ispriča da li je mislila da bi Travolta mogao da se izvuče sa ubistvom, Remini je odgovorila sa "da", dodajući:

"To se zove etička zaštita. Postoji još jedna politika koja se zove odgovornost lidera, za koju on kaže da ono što morate da uradite da zaštitite vođu, morate to učiniti. Ako vidite telo, morate učiniti da nestane."

"Bilo da ste slavna ličnost ili ne, nešto mora da vam padne na pamet da "Ovo nije u redu, opravdavam užasno ponašanje sebe i drugih", rekla je Remini tokom jedne epizode.

Lija Remini
foto: Profimedia

"I poznate ličnosti imaju pristup informacijama. Sada nema izgovora. Oni su u zatvoru sopstvenog uma da ne žele da znaju, a ako znaju, sajentologija ima mehanizam samozaštite koji ne dozvoljava ljudima da sumnjaju."

S druge strane Džon Travolta nikad nije krio da je član sajentologije. Čak je jednom prilikom rekao:

"Sajentologija mi samo pomaže već 40 godina, kroz sve moje gubitke - moje majke, moje devojke, mog sina. Nikada nisu napustili moju stranu, pa zašto bih želeo da pristajem na nešto što nije ono što osećam?"

Ali od kako mu je umrla supruga Keli Preston počelo je da se šuška kako je Džon Travolta napustio sajentologiju. Razlog? Oni su se zalagali za prirodno lečenje, tj. lečenje uz molitvu, što je, po njemu, dovelo do toga da njegova voljena supruga umre od raka.

Kao dokaz njegovog udaljavanja od ove crkve je i to što je prodao svoju vilu kja je inače bila u blizini njihovog hrama, mada Džon Travolta nikad javno ništa to nije komentarisao.

1 / 5 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs