šokantna priča

DRŽAO ME U STANU 3 DANA DOK SU SE MUŠKARCI REĐALI NA MENI: Način na koji je pobegla otmičaru je neverovatan

Frida se prisetila kako je izgledalo poznanstvo sa Piterom, čovekom koji je njen otmičar i koji ju je tri dana držao drogiranu u stanu i podvodio brojnim muškarcima.

Lifestyle
Autor:
DRŽAO ME U STANU 3 DANA DOK SU SE MUŠKARCI REĐALI NA MENI: Način na koji je pobegla otmičaru je neverovatan
Ispovest manekenke držao me tri dana dok su se muškarci smenjivali, Foto: Printscreen/Instagram/ fridafarrellofficial

Britanska manekenka i glumica Frida Farel (46) otkrila je u potresnoj ispovesti da je inspiraciju za scenario filma pronašla u vlastitom iskustvu kindapovanja i seksualnog napada koji je doživela još kao studentkinja.

Frida koja osim što je napisla scenario, igra i glavnu ulogu u pomenutom filmu, prisetila se kako je započelo poznanstvo sa Piterom, čovekom koji će postati njen otmičar i koji će je tri dana držati drogiranu u stanu i podvoditi brojnim muškarcima.

Ova hrabra majka želela je na taj način pomogne ženama koje su bile u sličnoj situaciji.

"Bila sam u centru Londona kada mi je prišao muškarac u ranim 50-im i započeo neobavezan razgovor. Rekao mi je da radi kasting za jednu holivudsku brošuru i da bi voleo da me angažuje. Isprva sam oklevala i njegovu priču sam uzela sa velikom dozom rezerve, ali nakon što sam proverila njegove podatke na internetu, procenila sam da govori istinu pa sam ga pozvala da zakažemo sastanak", ispričala je Frida.

Sledećeg dana, Frida je otišla u Piterov fotografski studio, koji je bio smešten u njegovom stanu i, kako je objasnila, ni u jednom trenutku nije se osetila neprijatno.

Frida Farel
foto: Profimedia/editorial images

Rekao joj je da će ona biti savršen model za kampanju Harli Dejvidsona vrednu 7.000 funti. Izgledao je "prijateljski" i "kao tipičan Englez". Delovao je kao savršen džentlmen kada je prvi put posetila njegov stan na lažnom kastingu, koji je bio postavljen kao "potpuno legitiman" fotografski studio.

Frida, se priseća njenog drugog odlaska kod njega: "Bio je tako šarmantan kada je otvorio vrata, a onda čim sam ušla, prišao mi je iza leđa, zaključao vrata i stavio ključ u džep. 'Pomislila sam: 'Šta se dešava? Šta se dešava? Šta se dešava?' A onda se okrenuo i izvukao nož. I tada se zaista samo smrznete. Očigledno, ništa nije u redu".

Zamolila je Pitera da ode do toaleta, što joj je on dozvolio pod uslovom da ostavi torbu i telefon na kuhinjskom stolu. Uplašena, sledila je njegova upustva. Ostavila je telefon i torbu na stolu, a poslušala je svog otmičara i kada joj je naredio da obuče tuđi donji veš i da popije čašu mleka.

Pošto je popila mleko, Piter ju je odveo u dnevnu sobu gde je otkopčao pantalone. Frida je pomislila "oko deset puta" o odbijanju da se upusti u seksualni čin, ali se uplašila.

"Prisilo me je na seksualni odnos a dok me je silovao, nož kojim je mahao kada sam ušla u njegov stan, bio mu je na dohvat ruke", objasnila je glumica i dodala da se ubrzo nakon toga onesvestila.

Probudila se potpuno naga u drugom stanu, u sobi koja je imala samo krevet a u kojoj su prozori prekriveni rešetkama. Njen otmičar bi joj davao hranu i piće, nakon čega bi se ponovo onesvestila, da bi bila grubo probuđena svaki put kada bi novi muškarac ušao u sobu.

Ova Šveđanka veruje da je bila u zatočeništvu tri dana i da ju je silovalo oko šest muškaraca. Uglavnom su bili "dobro obučeni", ali uopšte nisu razgovarali sa njom. Ona veruje da su muškarci znali da nije prostitutka jer je većinu vremena bila jedva pri svesti. Srećom, većina njenog vremena bila je zamagljena jer se Piter vraćao u redovnim intervalima da je drogira sa još mleka. Ali jednom prilikom je napravio ključnu grešku.

Frida se priseća: "Uleteo je unutra, delovao je stvarno pod stresom i bacio mi donji veš. Rekao je: "Obuci se, neko dolazi za dva minuta." Onda je izjurio i zalupi vratima kao i sve vreme. Ali ovoga puta nije bilo škljocanja brave. Nikada neću zaboraviti taj trenutak, jer je moj svet stao".

Trećeg dana otmice, Frida je uspela da pobegne jer je otmičar zaboravio da zaključa ulazna vrata.

Frida je mislila da je on mogao da je "testira", i da bi svaki pokušaj bekstva bio dočekan nasiljem. Ali odlučila je da mora da iskoristi svoju šansu. Adrenalin joj je bujao kroz telo. Otvorila je vrata, pazeći da nepravi buku. Na prstima je išla postrance uz stepenice i našla se u ulaznom holu iste zgrade. Zatim je počela da trči.

Previše uplašena da se vrati kući, uhvatila je taksi do kuće prijatelja. Nekoliko dana kasnije, njen prijatelj ju je ohrabrio da ode u policiju, ali oni su bili skeptični prema njenoj priči. "Počela sam da pričam, a oni su bili kao: 'Pa, sama si ušla? Nije te čak ni naterao? Osećala sam se zaista, zaista beznačajno', kaže ona.

Policija je tražila Pitera, ali se ispostavilo da je stan plaćen u gotovini na nedeljnom nivou i činilo se da je nestao bez traga.

Uprkos svemu što se dogodilo tokom ta tri dana, Frida nikada nije odustala od bekstva: "Mislim da je instinkt preživljavanja poslednja stvar koja te napušta. To će ostati sa tobom sve do kraja, bukvalno do poslednjeg daha. Nisam odustala. Nisam se predala. Zamalo da jesam. Ali nisam".

Ona takođe želi da istakne opasnosti slobodnog rada zbog kojih bi "bilo ko" mogao da postane žrtva sličnog zločina. "Svako ko je slobodan - modeli, glumci, novinari, fotografi. Svi se često nađemo negde i samo pretpostavljamo da će sve biti u redu. Uvek obavestite nekoga gde ste i ako idete na kasting sa nekim koga ne poznajete, povedite prijatelja ili partnera", zaključuje nekadašnja manekenka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs