Često se opredeljujemo za voće kao najveći izvor vitamina, a kako bi nam najviše rashladilo tople dane, držimo ga u frižideru. Međutim, pojedine vrste voća nije preporučljivo držati u frižideru.
Američko istraživanje došlo je do zaključka da citruse nikako ne bi trebalo da držimo u frižideru, kako ne bi izgubili ukus i sočnost, kao količinu vitamina koje poseduju.

Limun, limetu, pomorandže i grejp ne bi trebalo držati u frižideru, dok jagode i borovnice ne bi trebalo zamrzavati.
Iako je to običaj većine srpskih domaćinstava, naučnici savetuju da jagode i borovnice ne treba zamrzavati jer će izgubiti ukus i postaće previše vodene. Ukoliko ih budete zamrzavali pa odmrzavali mogu se ubuđati.

Kada su jabuke u pitanju, preporučuje se da se slatke zamrzavaju jer ne gube ukus, dok kisele treba izbegavati.
Banane, kivi i mango treba zamrzavati isključivo očišćene i iseckane.
Ananas i koštunjavo voće, takođe, morate da ogulite i očistite, pa nakon toga da stavite u zamrzivač.