ISA ISMAIL

ROĐENA KAO ŽENA, PA U 19. GODINI POSTALA TRANS MUŠKARAC: Rasle su joj dlake na licu, a onda usledio PREOKRET! (FOTO)

Rođena je kao žena, ali je u 19. godini postala transrodna osoba i uzimajući testesteron postala muškarac, da bi kasnije ponovo poželela ulogu žene

Lifestyle
18:55h Autor:
ROĐENA KAO ŽENA, PA U 19. GODINI POSTALA TRANS MUŠKARAC: Rasle su joj dlake na licu, a onda usledio PREOKRET! (FOTO)
Foto: PrintscreenInstagram/aliaxismail

Isa Ismail (26) radi kao brijač u Detroitu u Americi i tu ništa ne bi bilo čudno da se u muškom telu ne krije žena. Naime, ona je u 19. godini prošla kroz transformaciju, objavila da je transrodna osoba i ušla u ulogu muškarca.

Uzimala je stimulatore hormona testosterona šest godina, a to joj je promenilo telo toliko da je počela da liči na muškarca. Rasle su joj dlake po licu, glas je postao grublji, mišići izraženiji, masnoća s bokova je nestala kao i menstruacija. Odstranila je grudi hirurškim putem 2016. godine.

Ali, u februaru prošle godine crv sumnje se uvukao u nju, pa je ponovo poželela da bude žena, nije se više osećala ugodno u telu muškarca. Pala je u depresiju i započela novu transformaciju, da se vrati u ulogu žene. Prestala je da pije testosterone.

Kako je sve počelo?

Živela je kao normalna, pomalo muškobanjasta devojčica do 12 godina, a onda je tokom puberteta 'procvetala'. Postala je 'hiper-ženstvena' i do 19 godine je radila sve što su radile i njene vršnjakinje - od zabavljanja sa momcima do šminkanja.

Tad je postala nezadovoljna ulogom žene pa je porodici priznala da je transrodna osoba i krenula je sa transformacijom u muškarca. Sreća je kratko trajala. Počele su da joj se motaju misli kako će morati da uzima hormonsku terapiju do kraja života.

- Nakon prvobitnog šoka, osetila sam olakšanje, iako nikad od sebe nisam očekivala da ću se vratiti na staro - rekla je.

Izašla je, kaže, sa svojom pričom u javnost kako bi podstakla druge ljude, koji se bore sa svojim rodnim identitetom da dobro razmisle pre promene spola - je li to zaista ono što žele.

- Samo zato što hormoni nisu bili životni put za mene, ne znači da nisu za neku drugu osobu. Najbolji savet koji vam mogu dati o tranziciji ili detranziciji je istinski slušati sebe i slediti svoju intuiciju, srce, onaj osećaj u sebi. To će vam zaista pružiti sve znakove koji su vam potrebni. Želim da pomognem transrodnim osobama da se osećaju sigurnim u svom identitetu i, takođe, želim da im pomognem da se osećaju ugodno i sa preispitivanjem svog identiteta - rekla je, a prenosi Daily Mail.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs