robinjo osuđen

SILOVAO JE ALBANKU (23) SA PETORICOM MLADIĆA, SADA GA ČEKA 9 GODINA ROBIJE: Slavni fudbaler na poternici Interpola!

Slavnog brazilskog fudbalera čeka zatvorska kazna zbog seksualnom zlostavljanja koji se dogodio pre 9 godina. Međutim, još uvek se ne zna hoće li je služiti u Italiji ili Brazilu.

Lifestyle
11:25h Autor:
SILOVAO JE ALBANKU (23) SA PETORICOM MLADIĆA, SADA GA ČEKA 9 GODINA ROBIJE: Slavni fudbaler na poternici Interpola!
Foto: Profimedia

Legendarni brazilski fudbaler Robinjo (37) osuđen je na kaznu zatvora od devet godina zbog učestovanja u silovanju Albanke (23) sa još petoro momaka , a jeziv čin dogodio se u noćnom klubu u Milanu 2013. godine dok je igrao za italijanski klub "Milan".

Robinjo je zapravo osuđen još 2017. godine, ali njegovi advokati žalili su se na presudu, međutim oba puta njihovi zahtevi odbačeni.

Presuda je sada konačna i Robinjo više nema pravo na žalbu, pa ga sada čeka zatvorska kazna.

Njegov prijatelj Rikardo Falko je osuđen na istu kaznu, dok su preostala četvorica pobegla iz zemlje pre presude.

Robinjo je pokušavao da "obori" presudu rečima da je devojka previše popila kobne noći i da je pristala na seksualni odnos, ali sudija takve tvrdnje nije prihvatio.

Robinjo
foto: Profimedia

Robinja čeka i plaćanje odštete žrtvi u iznosu od 60.000 evra.

Italijanski sud je prethodno, kao glavne dokaze u prvostepenom postupku protiv čuvenog fudbalera, upotrebio telefonske poruke i razgovore preveo na italijanski., a na kojima su Robinjo i njegovi prijatelji, između ostalog, konstatovali da je "Albanka bila pijana", mada se fudbaler kasnije branio da “kada mu je prišla u klubu, pijana nije bila”.

Robinjo je, na kraju, imao odnos sa 22-godišnjakinjom, prevario je tom prilikom suprugu i tvrdio da je posle toga otišao kući, a da su njegovi prijatelji ostali.

Sada su njegovi advokati iznova "okrenuli priču", ali sud u to nije poverovao.

Međutim, postavlja se pitanje hoće li Robinjo uopšte videti zatvorsku ćeliju, pošto se on nalazi u domovini, a Brazil ne izručuje svoje građane drugim zemljama. On se trenutno nalazi u svojoj domovini koju ne sme da napusti domovnu, jer je stavljen na Interpolovu poternicu što znači da čim izađe iz Brazila biće uhapšen i deportovan u Italiju na odsluženje kazne.

Kao jedina mogućnost navodi se da Italija zahteva da Robinjo kaznu odsluži u Brazulu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs