Strašno!

KAKO JE TAJČI SILOVANA: "Najteže mi je bilo reći mami! Mislila sam da ću to poneti u grob"

Tajči se u popalrnoj emisiji prisetila teških životnih trenutaka i podelila sa javnošću nepoznate detalje iz svog života.

Vip priča
Autor:
KAKO JE TAJČI SILOVANA: "Najteže mi je bilo reći mami! Mislila sam da ću to poneti u grob"
Tajči, Foto: Printscreen Youtube / bravo!

Njene stihove znaju i pevaju generacije… Tatjana Matejaš Kameron poznatija kaoTajči gostovala je kod Tatjane Jurić u podkastu "Skip or Beep" bravo! radija. u kojoj se prisetila teških životnih trenutaka, otkrila zašto je na vrhuncu slave otišla u Ameriku u potpunu anonimnost, ali i kako je završila u zatvoru.

'Taj osećaj pripadnosti sebi, da znam ja sam svoja, a ne nečija tuđa je sigurno bio razlog zbog kojeg sam odlučila da odem…', ispričala je.

I dok danas svojim životnim savetima pomaže drugima, ne krije da se u mladosti s traumama nije znala nositi. Kao tinejdžerka je doživela seksualno zlostavljanje i godinama se borila da ponovo zavoli sebe i vrati samopouzdanje.

Tatjana Kameron Tajči
foto: ATAIMAGES / Tatjana Kameron Tajči

- Nažalost, kao društvo nismo bili dovoljno svesni mentalnih problema' -ispričala je.

- Rekla si da si tom zlostavljaču, silovatelju davno oprostila, a sebi dugo nisi mogla? Na koji način si sebe dovodila u pitanje?, upitala ju je Tatjana Jurić.

- Nisam imala alata, to je problem, kako sam ja lično bila isprogramirana okolinom, vremenom, ja sam to potisnula duboko, duboko u sebe... Moja baka je znala da kaže – ja ću to poneti u grob... Tako da sam odlučila da nikada nikome ni slučajno neću reći, nego da ću to poneti u grob - iskrena je bila Tajči.

- Ni majci?', upitala ju je Tatjana, a Tajči dodala: "Ni njoj, jer da sam rekla mami, ona me više ne bi pustila nigde da idem sama, ni na nastupe, a plašila sam se da joj kažem jer sam želela da je zaštitim. Kako nešto tako užasno reći mami? Ma puklo bi joj srce..."

Muškarca koji ju je zlostavljao nikada nije prijavila.

- Nema imena, to nije uopšte niti važno, jer to je toliko puno vremena prošlo ne možeš ti sada nekoga tražiti, nije to cilj... Ja ne znam da li je ta osoba živa uopšte, a s druge strane da ulažem energiju u to... I oni muškarci i njima se to događa iz neke traume...", rekla je pevačica.

Odlučila je da se ne bavi nasilnicima nego da pomaže žrtvama.

- Radim u zatvoru sa ženama koje su svašta prošle, mnogo gore nego ja...sa ženama koje su bile totalne robije... Žrtve seksualnog roblja nisu zavezane. Nažalost, kada policajac zaustavi auto u kojem su dve cure koje 'nekome pripadaju' one ti nikada neće to dati doznanja... jer se boje i jer su izmanipulisane. Samim mojim radom sa tim ženama ja dajem doprinos da se to menja, time kako ja odgajam svoja tri sina ja tu vidim svoju odgovornost... Treba ozdraviti društvo! Normalno da se sada to dogodi da ću otići i reći ovaj čovek - morate ga lečiti, ali kada tako dugo prođe vreme ima drugih načina na koje mi možemo uticati da se to više ne događa i ne ponavlja - iskrena je bila.

Isceljenje je pronašla i u duhovnoj muzici i pisanju. Tokom svoga boravka letos u Zagrebu, kada je nastao i ovaj intervju, objavila je emotivnu ispovest - knjigu "Neslomljena", koja će se uskoro naći u prodaji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs