guilaume pousaz

NAPUSTIO FAKULTET DA BI SURFOVAO! NIJE IMAO KEŠA, A DANAS JE MILIJARDER: On je najbogatiji tehnološki preduzetnik!

Švajcarac Guilaume Pousaz imao je samo 19 godina kada se preselio u Kaliforniju kako bi naučio da surfuje- bez novca u banci na računu.

Lifestyle
17:49h Autor:
NAPUSTIO FAKULTET DA BI SURFOVAO! NIJE IMAO KEŠA, A DANAS JE MILIJARDER: On je najbogatiji tehnološki preduzetnik!
Foto: Profimedia

Guilaume Pousaz (40), napustio je fakultet i zaposlio se u kompaniji International Payment Consultants kako bi finansirao svoje putovanje. Upravo taj potez ispostavio se kasnije da mu je doneo status milijardera, piše Miror.

Ovaj tehnološki preduzetnik kupio je malu kompaniju za plaćanja sa sedištem u Mauricijusu i osnovao kompaniju Checkout.com u Londonu, koja je nadmašila Revolud i postala najvrednija tehnološka start up kompanija u Velikoj Britaniji. Procenjena je na 29 milijardi funti, zahvaljujući nizu investitora.

Forbes dodaje kako je Pousaz sada postao najbogatiji evropski milijarder tehnološke kompanije čije se bogatstvo sada procenjuje na 23 milijarde dolara.

Guillaume Pousaz
foto: Profimedia

Pousaz, koji sada živi u Dubaiju, posedovao je između polovine i dve trećine kompanije pre prošlog investicijskog ciklusa, a među investitorima su investicijski gigant iz Njujorka Tiger Global i Investment Authority iz Katara.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs