Korisni saveti

Ne dozvolite da vas kiša pobedi: 5 trikova za bolje raspoloženje dok napolju pljušti

Nema potrebe da patite zbog vremenskih uslova - hranite se zdravo, pozovite prijatelja i izborićete se sa neraspoloženjem
Lifestyle
14:06h Autor:
Ne dozvolite da vas kiša pobedi: 5 trikova za bolje raspoloženje dok napolju pljušti
Foto: Shutterstok

Vremenske prilike i te kako utiče na naše raspoloženje. Tokom kišnog perioda, mnogi se osećaju tužno ili čak depresivno. Ovakva stanja su česta i uobičajena, ali mogu da negativno utiču na naše živote, čineći nas iscrpljenima i zatvorenima za druženje.

Čitanje vm daje šansu da postanete neko drugi - nema mesta za depresiju, a više o tome pročitajte OVDE.

Pošto ne možemo ništa da uradimo kako bismo promenili vremenske uslove, ovih 5 stvari mogu da vam promene raspoloženje i da učine da se osećate bolje.

Upalite svetla

Jedan od razloga zbog kojeg smo neraspoloženi tokom kišnog vremena je taj što oblaci blokiraju sunčevu svetlost, koja prirodno podiže raspoloženje, a bez njega naše telo i um mogu da se osećaju usporeno. Paljenjem svetla možete da se izborite sa ovim negativnim uticajem. Obične sijalice su efikasnije od fluorescentnih, a u prodavnicama mogu da se nađu i ful spektrum (full spectrum) sijalice, koje "imitiraju" svetlost sunca. One su najefikasnije kada je u pitanju jačanje raspoloženja.

Kako da izgledate lepo i tokom prolećnih pljuskova saznajte OVDE.

Čaj od matičnjaka

Matičnjak je prastari lek za depresiju. Sama toplota će pomoći da se izborite sa neraspoloženjem koje prati kišu, a i limun dokazano popravlja raspoloženje. Zasladite čaj medom da biste poboljšali ukus i zarad dodatnih esencijalnih minerala.

Ostanite aktivni

Vežbanje oslobađa hemikalije u mozgu koje popravljaju raspoloženje. Iako zbog kiša uglavnom ostajemo u kući, postoji mnogo načina na koje možemo da stimulišemo mozak da oslobađa ove "srećne hemikalije". Nekoliko puta idite niz i uz stepenice, ili skačite u mestu. Odvrnite muziku i igrajte, ili jednostavno usisajte dnevnu sobu. Bilo koja vrsta kretanja pomoći će vam da popravite raspoloženje.

OVDE saznajte koje vežbe za podizanje guze možete da radite kod kuće.

Hranite se ispravno

Suzdržavajte se od konzumiranja brze hrane tokom kišnog dana, jer ona telu ne obezbeđuje neophodne nutritijente, i čak može da vam još više pogorša raspoloženje. Konzumirajte što više proteina i integralnih žitarica, i ne zaboravite na vitamine. Izbegavajte slatkiše i kafu, ukoliko je moguće, jer iako mogu da privremeno podignu raspoloženje, kada organizam izbaci šećer i kofein, najverovatnije ćete se "spustiti" i vaše raspoloženje će biti još gore nego što je bilo ranije.

Koje su namirnice za dobro raspoloženje pročitajte OVDE.

Pozovite prijatelja

Druženje može da se čini kao poslednja stvar koju želimo da radimo kada smo neraspoloženi, ali to je jedan od najboljih načina da se izborimo sa negativnim osećanjima. Pozovite prijatelja sa kojim se dugo niste čuli ili samo idite do prodavnice. Depresija je gadna "zverka" jer čini da se otuđimo od drugih ljudi, iako je kontakt sa drugim ljudima najbolji način da se ona pobedi. Čak i ako poziv bude trajao samo 5 minuta, veza sa drugom osobom može da bude rešenje za vašu snuždenost.

A kojih 7 stvari mogu da vam poboljšaju raspoloženje kada imate loš dan saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs