obavezno pročitajte

6 SAVETA SELENE GOMEZ ZA DOBRO MENTALNO ZDRAVLJE: Prepreke i lekcije ne mogu se savladati preko noći!

Mlada višestrana umetnica Selena Gomez poslednjih godina veliku pažnju posvećuje mentalnom zdravlju, i ne ustručava se da sa javnošću podeli probleme na koje nailazi. Jednom prilikom tokom uključenja na Instagramu, priznala je da pati od bipolarnog poremećaja, te da je utehu pronašla u istraživanju informacija i uzroka.

Lifestyle
Autor:
6 SAVETA SELENE GOMEZ ZA DOBRO MENTALNO ZDRAVLJE: Prepreke i lekcije ne mogu se savladati preko noći!
Selena Gomez, Foto: Profimedia

Malo je poznato da je donela odluku da jedan procenat prihoda od prodaje kozmetičkih proizvoda svoje linije Rear Beauty usmeri u fond za pomoć ljudima u nevolji. Pored toga, pokrenula je i podkast Mental Health 101, u kome se svi zainteresovani mogu uputiti u potencijalna rešenja njihove psihičke tegobe. U nastavku otkrijte korisne savete ove dame, koja je nedavno proslavila 29. rođendan.

1. Edukacija

U jednom intervjuu Selena je izjavila kako smatra da bi joj život izgledao potpuno drugačije da je o mentalnoj higijeni učila u školi.

2. Otvorenost

Pevačica i glumica veruje da kada ste spremni da priznate kako se osećate, uspostavljate dublje odnose sa ljudima, ali i pokazujete im da nisu sami.

3. Otklon od društvenih mreža

Upoređivanje sa drugim ljudima, i to kroz prizmu društvenih mreža, ne samo da je štetno, već i nepravedno, smatra Selena. I sama je prošla kroz tu agoniju, pa je odlučila da napravi digitalni detoks.

4. Prihvatanje

Pomalo neverovatno, Selena se dugi niz godina u vezama osećala nesigurno, pa čak i inferiorno. Stoga, njena spomenuta linija bjuti proizvoda nosi naziv Rare, a ona je došla u fazu života kada ne ulepšava fotografije, jer se oseća udobno u svojoj koži.

5. Odmor

Iako joj posao pričinjava zadovoljstvo, ponekad joj je potrebna pauza i vreme sa porodicom i prijateljima, što preporučuje i drugima.

6. Strpljenje

Prepreke i lekcije ne mogu se savladati preko noći, te budite uporni i pravite male korake na dnevnom nivou, zaključuje ova umetnica.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs