Saveti

11 pravila da sačuvamo zdravu pamet i mirno srce: Ako želite da živite dobro, obratite pažnju na ovo!

Ovo je proveren princip koji se može slediti, a glavna stvar je da želite da živite dobro

Lifestyle 11.01.2021. - 14:40h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Duhovno zdravlje se naziva energijom, jer je direktno povezano sa čovekovim čakrama, njegovom aurom. Stoga, osim fizičkog zdravlja, morate da vodite računa i o mentalnom zdravlju i stanju duha.

 

1. Ne postavljajte sebi nerealne zadatke (neka vaši ciljevi budu lako ostvarljivi, do umereno teški. Samo tako ćete motivisti sebe.)

2. Ako vam u životu trenutno ide loše, ne krivite druge ili lošu sreću. Jednostavno, pokušajte da se promenite kako biste promenili svoju sudbinu. Ali imajte na umu, da sve u životu ima rok trajanja, pa tako i loši i teški životni momenti.

3. Ne mešajte se u tuđe živote - jednostavno pustite druge ljude da rešavaju svoje probleme, da vode računa o sebi. Umesto tuđih života, posvetite se svome.

4. Naučite da oprostite - to znači da ćete da se očistite od zlobe, loših misli, loših želja...  Odbacite sve što vam ne prija.  I kad oprostite, ne morate da zaboravite. Jednostavno, neka loše stvari budu deo prošlosti.

5. Budite iskreni - to je lekovito. Prema drugima, a najviše prema sebi.

6. Ne očekujte priznanje od drugih - sve što radite, radite za sebe.

7. Ne budite zavidni ili ljubomorni - brinite se o svom životu i jednostavno ne zavidite drugima, jer nikad ne znate šta se dešava u tuđem životu.

8. Ako nešto ne možete da promenite, prihvatite to!

9. Naučite da se opustite - uradite ono što prija vašem telu i umu.

10.Pametno rasporedite svoje vreme - radite 60% vremena, odmarajte se 10%, zabavljajte se 10 % i 20% vremena izdvojite za ostalo.

11.Zapamtite da se u životu sve vraća: i dobro i zlo!

 

(Stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...