Pažljivo sa rečima

2 FRAZE KOJE PRIVLAČE NESREĆU: Svemir sve čuje, zato birajte reči!

Svemir čuje sve. A ako nešto često ponavljate, ona će učiniti kako vi zatražite ...

Lifestyle
14:36h Autor:
2 FRAZE KOJE PRIVLAČE NESREĆU: Svemir sve čuje, zato birajte reči!
Foto: Shutterstock

Univerzum pruža svakoj osobi priliku da bude srećna. Druga stvar je što osoba sama čini sve kako ne bi osetila sreću: plaši se, krije se, neveruje u sopstvenu snagu itd.

Jedan od najvećih razarača sreće je poznato - čovek živi u svojoj maloj kutiji iz koje ne želi da izađe. Sanja o sreći, govori o sreći, ali nos mu je uvek u starim problemima, mislima i iskustvima.

Pa ipak, sreću uplaši neiskrenost osobe. Kada je čovek večiti negativac. Ništa njega ne može iznenaditi, ništa njega ne može inspirisati, on sve već zna, "od toga nema ništa", sve je unapred izgubljeno...

Pored svega ovog, postoji i dve fraza koje su magneti za nesreću:

FRAZA 1: Ja to ne mogu!

Naše misli formiraju stav prema svetu. Sve što mi pričamo u našoj glavi, Univerzum čuje i ispunjava. To što vi sami sabotirate sebe nije problem Univerzuma, već vas samih.

Recimo, reč "nikad" je veoma loša reč i ne biste trebali da je uopšte upotrebljavate u rečniku. Ako ovu frazu ne možete zameniti ničim drugim, pojasnite o čemu konkretno govorite i o kojem trenutku: razlozi, gledište itd.

Ne mogu je fraza koja u potpunosti ubija sve moguće pozitivne ishode događaja. Uostalom, takva fraza se izgovara jasno, sa čvrstom odlukom o tome šta će se dogoditi nakon svega. Univerzum vidi vašu smirenost i poniznost, daje vam ono što tražite, mirno ide da radi druge stvari, a vi ostajete sami sa svojom nevoljom. Zašto jadikovati? Da li postoji rešenje? Postoji! Nađi ga!

FRAZA 2: Ne znam ni sam!

Razgovarate sa odraslom osobom, gledate ga u oči, vidite adekvatnu, normalnu osobu, a on vam kaže: "Ne znam ni sam". Ha! Ko onda zna? Koga da pitam? Ko je odgovoran za tvoju sudbinu, druže?

Univerzum ne voli takve trikove sa željama. Univerzum traži detalje. Specifičnost znači da je čovek čvrsto uveren u ono što mu treba. Svemir poštuje i pomaže.

Kad čovek kaže da ne zna šta mu treba, onda ga Svemir pusti da se malo muči, dok ne sazna šta mu treba.

Kada vas konkretno pitaju o čemu sanjate, šta želite, gde planirate da tražite posao, s kim da gradite život i tako dalje, odgovorite jasno. Ne plašite se da izgovorite svoje želje i namere. Mutavi ljudi nikad nemaju sreće. I ne zato što nikako da kažu šta hoće, već zato što ne znaju šta žele.

Ako kuvar ne zna šta da spremi, pa nasumično nabaca sastojke u tiganj, to će s mukom pojesti.

Ako žena ni sama ne zna da li želi da se uda za tog i tog muškarca ili ne, onda žena ni ne zna ko je i šta joj se dešava u životu. Udata, definitivno nema šta da traži.

Ako čovek ni sam ne zna sa kim želi da radi, tada nikada neće postići uspeh, jer neće sa interesovanjem ulagati u svoje životno delo.

Preuzmite odgovornost za sebe. Budite režiser i producent svog života, svojih situacija i onoga što se događa oko vas. Pazite šta šaljete u Univerzum kroz fraze i misli.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs