Tajna je u ovome

5 RAZLOGA ZAŠTO NEKE ŽENE IZGLEDAJU DOBRO I SA 60 GODINA: Dok se druge pretvaraju u babe, ove prve znaju OVU tajnu!

Da li ste primetili da većina žena u Srbiji, kako pređe šezdesetu, tako se stopi u masu istih lica njenog godišta?! Sve imaju kratku sedu kosu (skoro mušku frizuru), naočare i nose šarene haljine

Lifestyle
14:41h Autor:
5 RAZLOGA ZAŠTO NEKE ŽENE IZGLEDAJU DOBRO I SA 60 GODINA: Dok se druge pretvaraju u babe, ove prve znaju OVU tajnu!
Foto: Shutterstock

Donosimo vam 5 razloga zašto žena u šezdesetoj godini izgleda kao stara starica:

1. Tip starenja i nepravilna nega

Svaka žena ima svoj tip starenja. Ali retko ko tome pridaje naročitu važnost, verujući da je dovoljno samo voditi računa o sebi. Starenje zavisi i od toga koji nas problemi sačekaju s godinama.

Umoran tip starosti. Jedan od najtežih za ispravljanje. Smanjen tonus tkiva - oštri nazolabijalni nabori, spušteni gornji kapak i uglovi usta, od kojih lice izgleda tužno i umorno.

Fino naborana.

Mišićav. Starosne promene kod takvog starenja najmanje su izražene, a koža ostaje glatka i u starosti. Po pravilu, ovaj tip je svojstven azijskim ženama.

Deformacija. Najneprijatnije je kada celo lice pluta i odjednom: pojavljuju se vrećice ispod očiju, leti, nabori na vratu i dvostruka brada. Jedini plus, koža je obično gusta, pa su bore retko izražene.

2. Zdravstveni i problemi sa zubima.

Realnost je takva da naš narod nije navikao na prevenciju bolesti. Trčimo kod lekara kad se već sve dogodilo. A ovde nije sve do izgleda, reč je o životu.

Ovo se odnosi i na zube - jedna od najbolnijih tema. Ipak, kako izgledamo, kako starimo, u velikoj meri zavisi od stanja usne šupljine i broja zuba. Bilo koji kozmetolog će to potvrditi.

3. Životni stil

Starije dame često odbijaju da se bave sportom, otpisujući nedostatak novca za teretanu. To su samo izgovori, a novac sa tim nema nikakve veze. Da, u društvu istomišljenika je zabavnije vežbati i efekat je uočljiviji. Ali čak je i svakodnevno hodanje već dovoljno za održavanje kondicije i, prema tome, izgled mlađe osobe. Glavna stvar je želeti.

4. Način razmišljanja

Mnogi penzioneri, nazaduju kad odu u penziju. Život im prođe u dosadi, spavanju i gledanju televizije. Na kraju, interesovanje za nova znanja, zabavu i odeću nestaje. Takav stil života donosi zapušten izgled i višak kilograma.

5. Zastarela odeća

To uopšte ne znači da trebate menjati odeću do krajnosti. Idealna opcija je vaš vlastiti stil koji odgovara vašim godinama i tipu tela. Izgledati mlado i izgledati u trendu nije isto.

Možete izgledati moderno u bilo kojoj dobi.

Stilisti toplo preporučuju da napustite bezobličnu odeću „zabavnih“ boja u korist nežnih, pastelnih tonova koje osvežavaju ten.

Žena u bilo kom dobu može ostati atraktivna i ne izgledati kao „baka“, dovoljno je samo da bude nasmejana, pozitivno raspoložena osoba koja uvek ima vremena za sebe i svoja interesovanja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs