Obratite pažnju

ŽENA UVEK IZABERE MUŽA PREMA SEBI: Otkrijte kojem tipu žene pripadate i kakve muškarce privlačite!

Kažu da se žene rađaju kao "majke", dok se muškarci rađaju kao "majčini" - cilj je da žena postane ženstvena, a muškarac da očvrsne

Ljubav
Autor:
ŽENA UVEK IZABERE MUŽA PREMA SEBI: Otkrijte kojem tipu žene pripadate i kakve muškarce privlačite!
Foto: Shutterstock

Tipovi žene

1. Stroga majka i dečak u štiklama

Žena je došla, videla i uzela tog muškarca. A on je neko ko je milovan, kontrolisan ceo život.

Njen čovek je Dečak u štiklama.

On ceo život čeka ženu koja će da ga kontroliše, sa proširenom fukcijom seksa. Ona je ta na čijim grudima on može da plače, sažaljeva se. Još nije sazreo i možda se to prolongira na ceo život. On će uvek biti nezreo, a ona će uvek biti tu da rešava probleme.

Stroga žena-majka ima veliku šansu da pokaže svoju hrabrost i odgovornost. U kombinaciji sa infantilnim muškarcem koji nije formirao svoju društvenu ulogu, oni su komplementaran par.

Oni su pa sa "svetlim" porodičnim životom, u smislu skandala i burnog obračuna.

Ona kontroliše njegove "nevolje": alkoholizam, kreativnu krizu, napade lenjosti i depresije. U zamenu za njenu brigu, on govori reči ljubavi i nudi lojalnost kao ulaganje u njihovu vezu.

Lojalnost kao cena nije visoka. Jer u takvim ljudima većina drugih žena nikad ne vidi muškarca i ne želi da ima posla sa njima.

Dinamika odnosa:

Negativan scenario: Odlazak u potpunu i stvarnu beskorisnost.

Pozitivan scenario: Možda on na kraju odraste i pomogne ženi u njenim poslovima.

Ali ako si stroga žena-majku dobro zapamti: dečaci odrastaju i odlaze. Odlazi u novu vezu, gde se ne sećaju svojih dobrotvorki..

Strategija rukovanja: Ako pohvalite takvog čoveka, vi ćete ga samo pokvariti.

Zašto nešto raditi, ako je već hvaljen – već je u raju.

Ako ga grde on će biti korisniji. To je radila njegova mama. On, osećajući krivicu, ulazi u režim "draga, popraviću se". Ovo osigurava dobru komunikaciju između para i promoviše zajednički rad.

Ako želite da vaš muž odraste i prestane da bude dete, dajte mu primer pravog muškarca. To ne može da uradi žena, ali nađite mu prijatelja u kojeg želite da se ugleda. On će prekopirati njenovo ponašanje i bolje nog što mislite.

2. Dobra devojka i tiranin-psihopata, on je i nepriznati genije.

Ona je osetljiva i simpatična, vredna Dobra devojka. Čula je priču o njegovoj prethodnoj ljubavi i istopila se. Način na koji je sebe opisao u prethodnim vezama zaokupio je njenu maštu.

"O, Bože, kakav čovek!" – uzvikuje ona i dodaje: "Kako ga je jadnog potcenila bivša! Biće bolje ovaj put!"

Pokušava da bude devojka njegovih snova, što njegova bivša nije nikad mogla da postane. Zarađuje za njegovu ljubav. Nastoji da ispuni njegova očekivanja, pogodi njegove misli i raspoloženje.

Njen čovek ima mnogo imena: Neprepoznati genije, Tiranin, Psihopata, Narcis.

Ovde je dobro zapamtiti – genije i ludilo idu jedno pored drugog.

Neurotična ljubav je drugo ime za ovu vezu. Reči su različite - suština je jedna.

Na samom početku veze, muškarac, razmišljajući o prošlim ženama, u svim bojama opisuje svojoj novoj izabranici koliko je on lep kad je zaljubljen. Ovo motiviše Dobru devojku da se zalaže za dobro njihove zajedničke divne budućnosti.

Tiranin mora imati neprijatelja. Oni ljudi iz prošlosti koji su ga potcenjivali nesumnjivo su njegovi neprijatelji.

U početku se sprijatelji sa Dobrom devojkom protiv svih. Ali vremenom, on počinje da joj se sve više zamera. Njegova priroda žudi za svađom, traži mane u drugima da bi se uzvisila i osetila moć, a ona - dobra i poslušna neprimetno samoj sebi, brzo se pretvara u ulogu neprijatelja.

On je harizmatičan u svom egocentrizmu, samouvereno ne uzima u obzir granice drugih ljudi. Ako je ovo njegova žena, onda bez mere koristi njenu empatiju i spremnost na žrtvu. Testira granice svoje nesebičnosti i pomera ih.

Ona je žrtva samoizabrane uloge Dobra devojka. Važno joj je da ima tu dobrotu, pa privlači kritičnog despota.

Ona teži da bude: najljubaznija, najduhovnija, devojka iz snova, najsposobnija da se rastvori bez traga, razume, prihvati. Sve za šta je kao dete dobila pohvale postaje njena zamka.

Ponašanje kojim se Dobra devojka afirmiše u odnosima: požrtvovanost, poslušnost, do samoodricanja, uvlači je u neurotične veze i zadržava u njima.

Dinamika odnosa:

Negativan scenario: Vitalna, puna nade i života, Dobra devojka gubi svoju vitalnost, napušta ovu vezu razočarana, devastirana i neuspešna. Tiranin sa rečima "A ti si ista kao i sve!" odlazi od nje.

Ona je traumatizovana. Više ne želi vezu, radije će biti sama.

Pozitivan scenario: Ova zajednica joj pomaže da pronađe svoju vrednost i integritet. Ali to se ne dešava uz pomoć čoveka, već uprkos tome.

Pokreće se efekat „poslednje kapi“ ili joj psiholog pomaže da izađe iz uloge „dobre devojke“ i promeni svoj životni scenario.

Odnosi sa manipulatorom su veoma obećavajući za lični rast. Iako dobar čovek ne bi poželeo takvu atmosferu svom neprijatelju.

U ophođenju sa Tiraninom-psihopatom-nasilnikom, žena uči da postavlja pitanja, amortizuje deprecijaciju, odbija napade i zaustavlja kršenje ličnih granica.

Postoji proba emocionalnog sazrevanja - sposobnost otvorenog iskrenog dijaloga, bez podešavanja i igranja "pogađanja misli", dodeljuje se pravo da budete sami.

Imajući iskustvo takvih odnosa, žena uči da oseća svoje potrebe. Prestaje da misli o sebi kao o beskonačno duhovnom i sveopraštajućem. Prestaje da laže sebe i druge u zamenu za odobrenje.

Skida oreol sveca i upoznaje pravog. Ona otkriva da ona, dobra devojka, ima granice i obale i potrebe, i da ne morate uvek da budete „dobri“.

Naučite da se oslonite na sebe, da se ponovo rodite nakon stresa i razočaranja.

Strategija rukovanja: Ne dozvoli da ti on sedi na glavi.

Ne kukajte, ne krivite, ne prilagođavajte se, ne "štedite" - izađite iz začaranog trougla.

Prestani da budeš žrtva. Naučite da vodite dijalog iz pozicije Heroja. Negujte unutrašnju iskrenost i samopouzdanje.

3. Partneri u istom timu

Odrasli početnici.

Psihotip - tinejdžeri, koji su donedavno bili deca, spremni su da rizikuju i žive kao odrasli, nadaju se čudu. Ne oslanjaju se toliko na sebe koliko na sreću sa odgovornim partnerom.

Iz bunta pred roditeljima ili zbog temperamenta, odvajaju se, formiraju svoj par.

Budući da su „siročići“ koji su nedavno napustili svoje porodice, nisu sigurni da mogu sami da se izbore sa odraslim životom i zato im je potrebno partnersko rame.

Dobro je kada ovo „rame“ suprotnog pola želi isto i spremno je da se ravnopravno uklopi u jedan tim. Što izgleda kao prilično poštena ideja.

Ali! Ideja o "pravdi" i "jednakosti" ne proizilazi iz viška resursa, već iz nedostatka, koji vezu lišava romantike.

Romantika je luksuz, dolazi iz ekscesa. Višak vremena i energije stvara želju da se daruje, oduševljava i divi se, uživa...

Nedostatak rase - anksioznost i kontrola. U najboljem slučaju, racionalizam, koji ne dodaje romansu u vezu, pretvara vezu u dogovor.

Da preuzme rizik da živi kao odrasla osoba. Partneri u istom timu igraju "jednakost".

Ideja o „ravnopravnosti“ u odnosima između muškaraca i žena – proizilazi iz oskudice resursa i generiše – škrtost.

Živeti od deficita, da nema dovoljno snage i novca, veoma je neprijatno.

Anksioznost vas tera da počnete da shvatate ko čini više za vezu. Pravdajući i objašnjavajući kako je i ko uložio, svako navlači ćebe na sebe, zahteva priznanje i poštovanje. Tajno želi da potroši manje, uštedi i dobije više.

U slučaju rastanka, svaki partner ostaje pri svom. A ovo je mnogo bolje nego nanositi moralne i materijalne gubitke, puzati, gajiti ljutnju i razočarenje.

Dinamika odnosa:

Negativan scenario: Kada se od kvalitetnog servisnog partnera NE može steći ideje o „jednakosti“, počinje debrifing i kalkulacije ko je više potrošio u toj vezi.

Kao rezultat toga, On je uvređen i klizi u poziciju Izgnanog Genija. Ona voli prerasta u nezadovoljnu ženu-majku.

Pozitivan scenario: Zasnovano na iskrenoj zahvalnosti i nesebičnosti, koje ne treba mešati sa požrtvovanošću, rađa se želja za služenjem partneru i odnosima.

Ako ste lenji u duši, onda ćete morati da radite na vašoj vezi.

Strategija rukovanja: Zahvalnost i radnje zahvalnosti - umesto merenja i poređenja.

4. Heroj i muza

I jedni i drugi daju rezultate svog unutrašnjeg sagorevanja onima koje vole. Oboje su inspirisala junake svog životnog romana. Sposobnost da se voli i divi se pojavljuje na ovom nivou.

Heroj i Muza zrače obiljem i nadahnućem. Mirišu na budućnost. Gledajući ovaj par - želim da živim.

Nemogućnost da se divimo drugima dolazi od nezadovoljstva sobom. Od osećaja sopstvene nepotpunosti, inferiornosti, neki se kriju iza odnosa, ali to samo pogoršava njihovo nezadovoljstvo sobom.

Ako ste loši prema sebi i žrtva ste, sa drugima će biti samo gore.

Prihvatiti različitost drugog i bez pokušaja promene moguće je samo ako postoji potpuno prihvatanje samog sebe.

Dozvoliti sebi da bude svoji, a drugome da bude drugačiji je duhovni podvig i junaštvo odraslog čoveka.

Velikodušnost i sposobnost da se služi drugom iz dobre volje, bez očekivanja reciprociteta, znak je zrele psihe.

Junak i Muza imaju unutrašnju slobodu. Sloboda i kako čovek njome adekvatno upravlja, fascinira i čini da se zaljubiš u sebe.

Dinamika odnosa:

Negativan scenario: U slučajevima ozbiljnog kolapsa, može skliznuti u izopćenika, iako se to retko dešava sa herojima. Ali čak i u takvim slučajevima, Heroji zadržavaju svoju alfu i brzo se vraćaju u gornji ešalon muške moći.

Možda neće želeti da se zaustavi na jednoj stvari: jednom projektu ili jednoj ženi, ali to više nije njegov problem.

Pozitivan scenario: Kada se Heroj zasiti pobeda, sazna gde, šta i za šta, i njegovo prilično visoko samopoštovanje će postati stabilno. Stabilna osoba je sigurna u sebe i u ono što bira.

Od prelepih muza bira najbolju, od mnogih najbolji projekat, najbolje mesto za život i smiruje se, prelazi u sledeću alhemijsku fazu – Pobednika.

5. Žena-Carica i Muškarac-Pobednik

Pobednik - on je neosporno najbolji, a sa njim je prirodno i najbolja žena.

Najbolji se ne izdaju, u najbolje se ne sumnja - evo stabilnog samopoštovanja.

Pobednik uvek bira Caricu.

Carica je dobra. Dobar u svemu – da stvori harmoniju i spolja i unutra.

Pobednik želi i može da preuzme odgovornost, pun je snage. Uživa da tretira prijatelje i žene plodovima svoje moći i divi se njegovom pozitivnom uticaju.

Pobednik rado podržava tuđe poduhvate i talente. Ima sjajnu intuiciju za događaje i trendove.

Carica je samouverena kreativna žena, druži se i biraju je najbolji muškarci, ima svoj svet, svoja prava, svoje pomoćnike volontere. U njenom polju je lako rasti.

****

Bez obzira kojem arhetipu ličite, vi možete postati najbolji ako radite na sebi. Ako birate da odrastete, steći ćete najbolje vrednosti i harmoniju u odnosima.

(Autor Natalia Valitskaja, prevod Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs