Da li se slažete?

BRUTALNI PSIHOLOG LABOVSKI: Svaka žena koja godinama sedi kod kuće i samo brine o domaćinstvu i deci ponižava sebe!

Svetski poznat psiholog Mihail Labkovski ima teoriju: u životu treba da radite samo ono što volite i želite! A evo i kako to da postignete

Porodica
Autor:
BRUTALNI PSIHOLOG LABOVSKI: Svaka žena koja godinama sedi kod kuće i samo brine o domaćinstvu i deci ponižava sebe!
Foto: Profimedia

Knjiga psihologa Mihaila Labkovskog "Želim i hoću: prihvati sebe, zavoli život i postani srećan" objavljena je u preko milion primeraka.

Donosimo vam otreznjujuće citate ovog vrhunskog psihologa:

"Prihvatite sebe celog, nisi lešina na mesarskom stolu, pa da biraš samo ukusne komade."

"Ljudi se ne vole zato što su ponizni. Ovo dodatno pogoršava situaciju. Bićete niko i ništa za partnera ako ne možete da kažete o sebi ko ste, šta ste i šta volite."

"Nikada se ne treba družiti sa oženjenim muškarcima. Oženjenom čoveku nije potrebna žena, on je već ima kod kuće."

"Nikome ne treba neko ko ni sebi nije potreban! Jednostavno: on je – takav kakav jeste. I ti si, baš takva kakva jesi. Ili se osećate dobro zajedno, ili morate da raskinete. Još bolje da to uradite, pre nego što ste podigli hipoteku i dobili troje dece."

"Ljubav ne zahteva žrtvu. A to zahteva od tebe, onda to definitivno nije tvoja priča. Ne postoji taj cilj zbog kojeg vredi izdržati nešto u vezi."

"Što se tiče mladih, uspešnih i lepih žena koje ne mogu da nađu partnera jer navodno imaju visoke standarde - u pitanju je samo strah od veze!"

"Kada žena kaže: „Volela sam“, to često nije priča o ljubavi. Ovo je priča o dileru koji joj pruža patnju koja joj je potrebna. A zdrava ljubav je satkana od od toga koliko ste srećni."

"Za neurotičara - velika ljubav počinje time što nakon sastanka momak ili devojka ne pozove odmah ovog drugog ili jednostavno "nestane"! To nije zdrav početak veze - upamtite!"

"Normalna osoba ne nastavlja vezu u kojoj nema poštovanja. Međutim, normalna osoba takvu vesu neće ni pokrenuti."

"Važno je ne preduzimati korake prema osobi koja ih ne preduzima prema vama. Tako samo možete da se ponizite!"

"U porodici su supružnici jedno drugome na radost. Ako osoba u drugom ne vidi sreću, već samo nekog ko obavlja funkciju, onda je ovo cilj."

"Svaka – i to naglašavam – svaka žena koja godinama sedi kod kuće i samo brine o domaćinstvu i deci ponižava sebe. To je neizbežno. I napomena: muškarac u početku nije ni na čemu insistirao, ova žena je srećno, pljeskajući rukama, odlučila da ostane kod kuće."

"Ne morate da razmišljate o tome šta se dešava muškarcima. Ti nisi njihova majka i nisi njihov doktor. Pogledaj svoj tanjir. Ako ti se sviđa- uzmi. Ako ti se ne sviđa, ćao. Ako vam se ne sviđa kako se čovek ponaša, ne tražite izgovore za njegovo ponašanje."

"Ako ste ceo život naručivali picu u obližnjem kafiću, a on voli domaću kuhinju, nemojte da pristajete na šporet i ne kupujte kuvare. Da li voli domaću kuhinju? Dobro, neka ti skuva nešto!"

"Nisam sreo nijednu ženu koja je mislila da su štikle (posebno zimi) zgodne i praktične. Što više serviraš izgled: "Pogledaj me, lepa sam, uzmi me“, veća je verovatnoća da tvoja veza neće biti ono o čemu si sanjala."

"Drevni zapovednici su govorili: „Radi šta moraš, i dođi kad moraš“; savremeni vojskovođa iz psihologije napravio je amandman: radi kako hoćeš – pa šta bude."

U suštini, preporuke Labkovskog su da svako treba pre svega da brine o sebi, onda neće trovati živote drugih. To je kao uputstva u avionu: prvo stavite masku za kiseonik na sebe, a zatim na dete.

(STIL.KURIR.RS)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs