Pravila koja važe za sve ljude

Ako ne želite da poludite pridržavajte se ovog: 7 pravila mentalne čistoće ili kako da se zaštitite od ludog sveta!

Mnogo je negativnosti i loših vesti oko nas. Evo kako da se ogradite od njih i kako da sačuvate zdrav razum

Lifestyle
Autor:
Ako ne želite da poludite pridržavajte se ovog: 7 pravila mentalne čistoće ili kako da se zaštitite od ludog sveta!
Foto: Shutterstock

Održavanje čistoće u svemu znači oslobađanje od svega štetnog; štetnog u mentalnom i fizičkom smislu. Stoga je unutrašnja i spoljašnja čistoća čoveka izuzetno važna za dug i srećan život. Kojih pravila čistoće su mudraci savetovali ljudima da se pridržavaju? To je nešto što će uvek biti relevantno.

7 glavnih pravila unutrašnje čistoće:

Ova pravila važe za sve ljude na planeti. Ako ih se držite, život će vam biti bolji.

Čistoća ruku - To u širem smislu znači ne uzimati ono što vam ne pripada. Zašto čoveku treba nešto dodatno, nečije? Novac koji je došao preko lukavosti i laži nikada neće doneti sreću i prosperitet, a na kraju možete izgubiti mnogo više. I korisno je zapamtiti da se udeo raznih prihoda (uobičajeno je nazivati desetinom) daje siromašnima. Ovo je zakon svemira.

Čistoća ušiju - Ne slušajte i ne doživljavajte informacije koje dolaze od negativnih, zavidnih i besnih pojedinaca. Pokušajte na sve moguće načine da izbegnete besposlene tračeve, brbljanje i nepristojne reči. Na kraju krajeva, kroz vaše uši negativne informacije ulaze u vaš um i telo. Iz istog razloga nepoželjno je slušati loše vesti (kojih je danas, nažalost, previše).

Čistoća očiju - Zaštitite se od razmišljanja o neprijateljstvu, poniženju, nepravdi, mržnji i nasilju. Na kraju krajeva, u svetu se dešava mnogo stvari koje nikad ne bismo želeli da vidimo, ali kojima postajemo nesvesni svedoci. Pogled treba da nam bude čist, ne zamagljen i zamućen zavišću i željom da imate ono što drugi imaju. U svetu ima toliko lepih stvari koje vredi videti.

Čistoća usta - Kontrolišite ono što govorite. Korisno je iz svakodnevnog života izbaciti psovke i poštapalice. Bolje je da ništa ne kažete, nego da kažete ono što ne treba. Loš i pogan jezik može da u vaš život privuče samo loše stvari.

Čistoća tela i garderobe - voda odnosi svu negativnu energiju iz tela. Čista odeća, a sa njom i telo, pomoći će vam da se bolje osećate i mentalno i fizički. Ovo je ključ blagostanja, temelj uspeha.

Čistoća misli - ne držite u glavi negativne misli i loše planove. Odbacite sva nezadovoljstva i žaljenje za prošlošću. Čiste misli omogućavaju čoveku da bude dobar.

Čistoća duše i srca - čista duša štiti od svega lošeg i daje dozu pozitivne energije. Duša je zavisna od naše svesti, lažnog ega i snage da budemo dobri. Duša je pod uticajem našeg razmišljanja, pokreta uma, svesti, hirova... Vera je najbolji lek za dušu. Vera je srž koja služi kao podrška duši u teškim vremenima, kada se čini da nema izlaza, da neće biti svetlosti, a okolo je potpuni mrak...

Psihoterapeuti i psiholozi su uvereni da vera blagotvorno deluje na ljude sa određenim mentalnim poremećajima (koji su vrlo česti u naše vreme), ona donosi mir i spokoj u duše ljudi.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs