Krenite u raščišćavanje

13 potpuno beskorisnih stvari koje čuvamo godinama: Krajnje je vreme da ih se rešite!

Iskoristite ovaj period kada imamo malo više vremena nego inače da svom domu dozvolite da prodiše

Lifestyle
Autor:
13 potpuno beskorisnih stvari koje čuvamo godinama: Krajnje je vreme da ih se rešite!
Foto: Shutterstock

Ko zna iz kog razloga, retki su oni ljudi koji nisu skloni čuvanju raznoraznih bespotrebnih predmeta kojima je istekao rok trajanja ili su postali neupotrebljivi.

Tako gušimo svoj dom, činimo da izgleda prenatrpano i nemamo prostora da unesemo nove stvari ili da pustimo one koje imaju "da dišu".

Ovih 13 potpuno beskorisnih stvari čuvamo godinama, a zapravo treba odmah da ih se rešimo!

1. Stari i propali peškiri i posteljine

Posteljina nije samo lep detalj, već bi trebalo da doprinese i kvalitetu vašeg sna. Možda ste se navikli na neku posteljinu, ali ako je ona počela da propada, da ne kažemo načisto propala (iscepala se, istanjila), ili vam je njen dezen potpuno neprivlačan, više nema šta da radi u vašem stanu. Ako je čitava, možete je pokloniti, ako se raspada, bacite je ili isecite u krpe za brisanje prašine. Isto važi i za dotrajale, pocepane i ogrubele peškire.

2. Stvari koje nemaju par

Rukavice, čarape, minđuše i sve drugo što nema par, nema razloga ni da se čuva. Ako je u pitanju zlatna minđuša, možete je prodati i za taj novac kupiti neki drugi komad nakita. Sve ostalo pobacajte.

Prostor od 24 kvadrata pretvorio u komforan stan: Uz dobru organizaciju ovde stane sve što je potrebno za život! (VIDEO)

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

3. Beskorisne kartice

Mnoge radnje izdaju kartice za popust koje dele mušterijama pri kupovini i tako nam novčanik postane toliko natrpan da više ne može da se zatvori. Čuvajte samo kartice prodavnica u kojima stalno kupujete, sve ostalo nema smisla.

4. Prazne kutije

Veoma je teško objasniti zašto čuvamo prazne kutije, ali to je tako. Iz nekog razloga ih čuvamo. U redu je ako vam jedna ili nekoliko kutija treba da nešto u njima držite, ali sve koje stoje prazne odmah bacite u najbliži reciklažni kontejner.

5. Punjači i futrole starih telefona

Ako ne "pašu" na novi, nisu vam ni za šta potrebni. Poklonite ih ili prodajte. neispravne bacite.

6. Nakit koji ne nosimo, niti ćemo

Šarene ogrlice od perlica i slični komadi koje ste možda nosili kada ste bili mlađi, verovatno više nemaju mesto u vašem stilu. Nema razloga ni da ih čuvate. Možete ostaviti jedan komad kao uspomenu na taj lep period, a sve ostalo poklonite, prodajte ili bacite.

7. Razni papiri

Brojne poruke, garancije, kontak telefoni, vizit karte koje vam više nisu potrebne, odmah bacite. Nećete verovati koliko papira će završiti u kanti.

Recept su za katastrofu: Ove stvari nikako ne bi trebalo da držite u kupatilu - evo i zašto!

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

8. Polomljene i igračke sa kojima se niko ne igra

Polomljene igračke bacite što pre, pre svega da se deca ne bi povredila. Ako imate čitave igračke koje vašu decu ne interesuju, poklonite ih drugoj deci - sigurno ima nekog ko bi im se obradovao. Ako nemate kome da ih date, prodajte ih.

9. Oštećeno posuđe i sudovi koje jednostavno ne volite

Oštećeno posuđe pre svega ne treba koristiti zbog zdravlja. Sudove zastarelog izgleda probajte da prodate - nekome će se možda svideti.

10. Knjige koje nećete čitati ponovo

Ako ih ima previše, odvojite one koje vam se nisu dopale i koje sigurno nećete čitati ponovo i poklonite ih dragim ljudima ili biblioteci.

Privlači dobre stvari kao magnet i štiti od zlih namera: Ovo cveće se mora naći u svakom domu!

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

11. Sve što je slomljeno, pokvareno i ne koristi se

Pregoreli fen, stara pegla sa zagorelim naslagama na teflonskoj ploči, aparat za espreso koji nikada ne pijete... Sve to vam nije potrebno. Ono što je dotrajalo bacite, ono što valja možete da prodate.

12. Suveniri i magneti koji nam se ne sviđaju

Stvari koje čuvamo iz neke pristojnosti zapravo treba što pre da bacimo, kako ne bi sakupljale prašinu, a pritom nas i nervirale.

13. Dotrajale hemijske olovke, flomasteri, lakovi za nokte, parfemi

Sve ovo odmah treba baciti ako ne radi ili nam se ne sviđa. Koja je poenta čuvati ih ako ih ne koristimo?

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs