FENG ŠUI

Privlači dobre stvari kao magnet i štiti od zlih namera: Ovo cveće se mora naći u svakom domu!

Ukoliko ovo imate u kući privući ćete obilje sreće, novac i upeh

Enterijer
Autor:
Privlači dobre stvari kao magnet i štiti od zlih namera: Ovo cveće se mora naći u svakom domu!
Foto: Shutterstock

Ako se u prostoru u kojem provodite najviše vremena osećate prijatno, to znači da vlada pozitivna energija, a to je osnovni preduslov za privlačenje dobrih stvari u život.

Prema verovanju genf šuija stan je najbolje oplemeniti raznim detaljima, a zidove okrečiti u svetlije nijanse kako bi se omogućilo strujanje pozitivne energije. Obratite pažnju da kućni prostor bude što više otvoren i sa mnogo cveća.

Poznato je da cveće čisti vazduh, ubija bakterije i viruse, a ako je verovati ovoj drevnoj svaki dom treba da imam cvet ljiljan jer on pored navedenog, privlači novac, ljubav i uspeh. Osim toga, podstiče harmoniju i sreću među ljudima. Ono će oplemeniti prostor i učiiti da svaki dom izgleda lepše i prijatnije.

Najbolje je da ovu biljku držite u dnevnoj sobi ili u nekom prostoru gde odmarate. Takođe se preporučuje da se stavi i na terasu, ispred ulaznih vrata, kako bi sprečio ulazak loše energije i zlih namera.

10 vrsta voća koje možete gajiti u kući bez obzira gde živite: Umesto cveća, sadite i gajite voćkice!

foto: Shutterstock

Kako se sadi i neguje ljljan?

Ljiljan voli svetla mesta, pa ga je najboje držati blizu prozora. Podnosi razne tipove zemljišta, a voda se ne sme zadržavati kako ne bi uvenuo.

Ovaj cvet se sadi u saksiju na proleće i cveta istog leta ili na jesen, a u tom sljujčaju na cvetanje ćete morati da sačekate do sledećeg leta.

Lukovica ljiljana se sadi na dubinu dva do tri puta veću od same lukovice kako bi se koren bolje pustio, a stabljika bila jača.

Cveta samo jednom godišnje, ali sa godinama se broj cvetova povećava.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs