Za dobru energIju

8 FENG ŠUI ZAPOVESTI: Ako želite mir i blagostanje, obavezno izbacite OVO iz kuće

Neka vaš dom zrači pozitivnom energijom, poslušajte najbolje savete Feng šui majstora

Enterijer
Autor:
8 FENG ŠUI ZAPOVESTI: Ako želite mir i blagostanje, obavezno izbacite OVO iz kuće
8 feng šui zapovesti za mir i blagostanje, Foto: Shutterstock

Feng šui je stara kineska veština kojoj je cilj da omogući što bolji protok energije kroz dom. Smatra se da stanovi uređeni po pravilima feng šuija zrače pozitivnom energijom, a svojim ukućanima omogućuju sreću i blagostanje na svim životnim poljima. Evo nekih važnih saveta...

Hodnik, Uređenje enterijera
foto: Profimedia

* Prostor oko ulaznih vrata kuće mora biti slobodan i prozračan, što znači da tu nipošto ne treba ostavljati cipele, papuče i kapute. To je greška koju najčešće svi prave.

uredjenje doma
foto: Shutterstock

* U spavaćoj sobi se ne preporučuje držanje televizora, računara ili ogledala nasuprot kreveta, jer ono označava treću osobu.

* Pripazite da krevet nikada ne bude u ravnoj liniji s vratima sobe.

* Pokušajte da svaki dan bar dvadeset minuta provetrite spavaću sobu, jer ćete na taj način iz nje izbaciti staru energiju i napuniti je novom, svežom.

akvarijum
foto: Shutterstock

* Iako se smatra da je akvarijum s ribicama simbol sreće i plodnosti, od velike je važnosti njegova pozicija u stanu. Ako je pravilno smešten, omogućava bolju finansijsku situaciju, ali ako ga postavite na neko neodgovarajuće mesto, moglo bi doći do novčanih problema i teškoća na poslu.

* Nemojte kupovati crvene sofe i fotelje. Crvena je boja vatre i strasti, zato nije pogodna za mesta koja su zamišljena za odmor i relaksaciju, a osim toga, donosi teškoće na poslu.

* Pobrinite se da u kuhinji mašinu za pranje posuđa ne držite pored sudopere, jer to predstavlja sukob vatrenog i vodenog elementa.

* Redovno čišćenje stana i bacanje nepotrebnih stvari oslobađa prostor od negativne energije. Zato se rešite starih novina, odeće koju odavno ne nosite ili uvelog i suvog cveća, koje blokira pravilni protok energije kroz prostoriju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs