Prelep ambijent

OVO JE NAJLEPŠA KUĆA KOJU STE DO SADA VIDELI: Da li možete da joj nađete manu?(VIDEO)

Sve što je potrebno za život u dvoje

Enterijer
Autor:
OVO JE NAJLEPŠA KUĆA KOJU STE DO SADA VIDELI: Da li možete da joj nađete manu?(VIDEO)
Foto: Printscreen/youtube/ Le Tuan Home Design

Prolazeći kroz Srbiju, vidimo velike kuće - trospratnice! U 80 posto slučajeva te kuće nisu završene do kraja. Rat, ekonomska situacija, velike želje, a male potrebe ili neki četvrti razlog.

U periodu pre tridesetak godina, pre građanskog rata u neko srećno vreme, očevi su gradili kuću imajući jednu ideju na umu: sinovi će nakon ženidbe da ostanu da žive u porodičnoj kući.

Pošto su očevi delili sobu sa svojim roditeljima, sada su hteli da njihovo dete ima svoj sprat - odvojen. Tako su nastale kuće na dva, tri sprata, u zavisnosti od broja dece. Međutim, deca su se odselila ili jednostavno nikad nije bilo finansija da se toliko velika građevina završi do kraja, pa su te kuće ostajale puste.

One kuće koje su izrađene do kraja, odvojile su porodicu po sobama, čineći veliki jaz između roditelja i dece. Kad svako ima svoju sobu, sa televizorom, nema toliku potrebu da se druži u dnevnom boravku.

Poslednjih godina u Americi je razvijen jedan novi trend koji se skoro ne primenjuje u Evropi - trend života u malim kućama. Neke od njih su pokretne (napravljene kao kamp prikolica), a neke (poput ove) su smeštene na malom komadu zemljišta.

To su objekti od 20ak kvadrata, u koje "staje" kuhinja, kupatilo, dnevna i spavaća soba. U njima, komotno, mogu da žive dve osobe.

Prednosti života u maloj kući:

1. Energetska efikasnost (često imaju i solarne ploče na krovu koje su dovoljne za toplu vodu u kući, ali i za grejanje)

2. Manje čišćenja i manje popravki po kući (dvadesetak kvadrata brže se čisti neko 200)

3. Jeftinije održavanje (opet, lakše je popraviti manji dom, nego veći)

4. Udobnije i skromnije.

Danas vam predstavljamo jednu od najlepših malih kuća koju smo videli na internetu. Napravljena je na temeljima (što znači da ne može da se pomera), većinom od drveta, sa prelepim malim vrtom i bazenom - sve što je potrebno za udoban život dve odrasle osobe.

Dobro pogledajte video pa nam javite da li ste našli neku zamerku ovoj kući?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs