ČUVENA SELMA JE STVARNA

Ne, više ne putuje na fakultet, ima 90 godina i tužnu starost: Ovo je Selma iz kultne pesme Bijelog dugmeta!(FOTO/VIDEO)

Njoj je posvećena jedna od najlepših ljubavnih balada ikada.

Lifestyle
Autor:
Foto: Youtube Printscreen / Gestapo

Čuvena grupa "Bijelo dugme" ima brojne hitove, ali jedna ima romantičnu ljubavnu priču. Pesmu "Selma" napisao je Vlado Dijak posvetivši je devojci Selmi Borić u koju je bio zaljubljen.

Selma je i danas živa, ima 90 godina i živi u Zagrebu.

Žena po kojoj je ime dobio jedan od najvećih hitova popularne muzičke grupe danas ima 89 godina, ali se i dalje jasno seća Vlada Dijaka, poznatog pesnika i tekstopisca tog vremena.

U jednoj emisiji Selma je objasnila da je 1949. kada je imala svega 19. godina, upoznala Vladu, koji je bio zaljubljen u nju.

Bila je rodom iz Zenice, ali je pohađala Drugu žensku gimnaziju u Sarajevu. Često je vikendom putovala kući vozom i jedanput je Vlado sreo na tom putu. Ponudio se da joj ponese mali, tamnocrveni koferčić do železničke stanice.

Ispratio je u voz, prozor pored kojeg je sela bio je razbijen. On joj je dobacio: "Selma, ne naginji se kroz prozor".

Nakon tog susreta, Vlado Dijak je napisao pesmu, koju je kasnije otpevao Željko Bebek.

Tek joj je 1962. njen otac poslao novine u kojima je bila objavljena pesma "Selma". Niko od kolega joj nije verovao da je ona baš ta Selma o kojoj se peva. Prvi put Selma je čula tu pesmu u izvođenju "Bijelog dugmeta" 1975. godine u koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski".

Vlada njoj nikada konkretno nije izjavio ljubav, samo je zadivljeno gledao, rastali su se, a nikad se čak nisu ni poljubili.

Selma kaže da je danas jako usamljena. Gotovo svakog novinara koji je nazove, Selma poziva u Zagreb.

"Samujem kao svaka starica. Volela bih da malo dođete u Zagreb… Retko putujem. Nedavno mi je umrla i sestra Nura-Marija u Mostaru i sve je manje onih ljudi s kojima sam provela život. Odem do dućana, popričam s poznanicima i to je sve", ispričala je pre nekoliko meseci ekipi banjalučkog portala Nostalgija.

Pogledajte emotivan video:

(Stil.kurir.rs/Istorijskizabavnik)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs